Forum sitesi nasıl oluşturulur?

PatatoTomato

Hectopat
Daha fazla  
Hocam selamlar. Okulumuzda hem sosyal sorumluluk projesi olması adına hem uzun zamandır heves ettiğim şeyin gerçekleşmesine hem de okulda böyle bir kitle oluşturmak adına okulumuz için bir forum sitesi yapmak istiyorum. Hocalarım ile konuştum destek verecekler bana ihtiyaç duyduğum zaman (site oluşumunda veya arayüzünde değil geri kalan izin falan gibi manevi konularda). Ancak yapacağım bu sitenin JS PHP CSS gibi diller yardımıyla değil de geçmişte yaptığım WordPress blog sayfası gibi bir kurulumu olmasını istiyorum. İnternette araştırırken rastladım birkaç bir şeye. Phpbuddy, MyBB, XenForo gibi sistemlerle karşılaştım tam olarak ne olduklarını bilmiyorum ama. Bu yönde yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca domain ve hosting sağlayıcımı Google domains üzerinden alacağım, fiyatları daha uygun geldi.

10 yıllık forum tecrübesine sahibim. Her scriptte bir tema/eklenti geliştirmişimdir.
MyBB ücretsiz fakat eskidir. 2017'den beri sadece açıkları kapatıp güvenlik güncellemesi yapıyorlar.
XenForo günümüzde en gelişmiş forum sistemi. Fakat lisanslı kullanacaksanız acayip pahalı. Kâr amacı gütmeyecekseniz ENXF gibi güvenilir nulled sitelerden lisanssız kurup kullanabilirsiniz. Bir şey olmaz merak etmeyin.

PHPBuddy, PHPKF, phpBB, SMF bunlar hep eskide kaldı. Şuanda güncel olarak Flarum veya XenForo. vBulletin'i 4.4.x serisinden beri kullanmıyorum o yüzden bir şey söylemek zor.

Hocam fazla bir bütçem yok ve forumda öyle büyük karlar da öngörmüyorum. Kitlesi zaten okulumuz olacağı için çok bir giriş çıkış olmayacak. Giderlerimi karşıladıktan sonraki karı bağış olarak düşünüyorum şu an. Tabii bu iş için vakit harcayacağım için karşılığını da almak isityorum ama o 2. plan. İnternette XenForo'yu çok gördüm. Technopat ile aynı templatede olan siteler yapılıyor. Fiyat karşılaştırması yapıp tekrar dönüş yapacağım.

Hocam gerçekten çok uçuk fiyatlar var, şu an onu karşılayamam. Lisanssız kullansak Google ads falan ekleyemiyor muyuz? Neden kar amacın yoksa diye yazdınız ENXF'i

Son düzenleme:
Google Ads ekleyebilirsin. İstediğini yapabilirsin fakat forumda etik olmayan şeyleri önermek yasak.
Fakat Google Ads için en son dert null xenforo kullanmak. Onun bir sürü şartı var..

Discourse ücretsiz. Ancak barındırmak için bir sunucuya ihtiyacınız var. Eski bir bilgisayarınıza kurabilir veya hosting gibi yöntemlere başvurabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır hocam bakacağım. XenForo'dan eksik kalır yanları nedir?

Google Domains kapandı, servislerini de Squarespace'e taşıdılar.

GoDaddy'den alacağım gibi duruyor hocam

hocam direkt zip dosyası olarak mı indiriyorum oradan yoksa bilgisayara server mi açıyor. hosting alacağım çünkü de. youtubede bir video izledim adam direkt ziplerin linkini koymuş ama link bozulmuş, erişemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…