Forumda hesap satışı neden serbest?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani yukarıda birisi kitap gibi yazmış ya.

Bu kitabı vermek değil de. Orijinal kitabı elinde saklayıp fotokopi bastırıp dağıtmak gibi oluyor. Etik değil tabii.
Hesap satışından bahsediyoruz. Basbayağı da kitap vermek gibi oluyor :) Kitabı kopyalayıp satmıyorsun, direkt arkadaşa veriyorsun hediye veya para karşılığı. Çok bir şey değişmiyor her türlü yayıncının eline geçmiyor.

Ben hesap satmanın bu yüzden emek hırsızlığı olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Aldığı oyunu veya kendi hesabını bir başkasına satıyor. Eşya satar gibi.
Siz kitabın parasını verdiniz diye, fotokopisini bastırıp 100 kişiye dağıtırsanız bunun korsandan bir farkı kalmıyor.
Bastır demiyorum? 1 oyunu alıp 1000 tane hesap basamıyorsunuz.
 
Cevap verilmiş olduğunu düşünmüyorum. Sorduğum sorunun cevabı yok.
Hesap satışının serbest olmasının sebebi Technopat.net'in bu durumda bir sorumluluğu olmaması. Ali Güngör'ün açıklaması da bu yönde.
Screenshot_1.png
 
Hocam neden bu kadar kinlisiniz ben onu anlamadım.
 
1 oyunu 1000 kişi çevrimdışı modda aynı anda oynuyorsunuz. Bastırmaktan ne farkı var?
Galiba ben anlatamıyorum veya anlamak istemiyorsunuz.

Hesap satışı bu, ben 1 hesabı 1000 kişi alsın oynasın demiyorum. 1 hesabı 1 kişi alsın ve oynasın. Bu kadar basit, neden işi yokuşa koşuyorsunuz anlamıyorum. Adam kendi hesabı değil mi, istediğine satar. Bu kadar kuralcı olmanın manası yok.
 
Hesap satışının serbest olmasının sebebi Technopat.net'in bu durumda bir sorumluluğu olmaması. Ali Güngör'ün açıklaması da bu yönde.
Eki Görüntüle 993853
Technopat forumu hesap satmıyor fakat satanlara destek sunuyor. Crack da yayınlamıyor ama kullanıcılarına destek sunmuyor. Sadece işinize gelmediğini düşünüyorum.
 

Birincisi: Crack olan oyunlarda .exe dosyasının içerisine kötü yazılımlar yüklenebilir, virüs bulaşabilir. Zaten crack oynayan insan antivirüs'ü kapalı kullanıyor. Alanın kafası rahat oluyor hem de. Satan da oynadığı oyundan para kazanıyor.
İkincisi: Ülkenin Mali durumu belli insanlar zar zor bir bilgisayar alabiliyor. Bir oyuna da 250 lira vermek çok gelebiliyor zira bana da çok geliyor. Gene ilk dediğime bağlanacak ama insanlar bu kadar para verdikleri şey için riske girmek istemeyebiliyorlar.

Satışlarındada hesap banlanabiliyor şifre değiştirilebiliyor dolandırılıyorsunuz 2. olarak da bir oyuna 250 TL vermek zor ülkemizde evet ama buradaki konu 250 TL yerine 10 TL verince yasal bedavaya alınca illegal olması.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı