Forumdaki beğeni çılgınlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam beğeni biraz mutlu ediyor. Sonuçta gönüllü olarak yardım ediyoruz ve beğeninin artması daha çok yardım etmeye teşvik ediyor.

Bir ara tamamen kaldırılmıştı da beğenmemiştiniz saygıdeğer forum üyeleri. ''Ya çok kötü görünüyor.'' , ''Eee bomboş kaldı orası.'' gibi saçma cümleler ile de doldurmuştunuz.

Hatta ''Oylama yapılmadan kafalarına göre iş yapıyorlar.'' diyenler de vardı.

Screenshot 2020-12-30 132035.png

Bunun isimlisiydi yanlış hatırlamıyorsam. Herkes eşit falan değil maalesef. Yüksek beğeniyi gören, rütbeyi gören, en iyi cevap sayısını gören vs. daha bilgili oluyor otomatik olarak.

Bu iş böyle yani, boş savunma yapmayın :D

Bazıları gerçek. Onda sakınca yok. O yüzden kendi mesajını seçebilme seçeneği var. Ama bazıları raporlanıyor. Bakıyoruz, çözüm bile değil. Sorun da pek sorun gibi değil ya, neyse. O zaman onu geri alıyoruz.
Dün 2 tane raporlamıştım, ikisine de sağ olsun yetkililer müdahale etti. Çözüldü yazmış ama kendisine de işaret atmamış, çözüm yolunu da açıklamamışlardı.

Beğeni için bir şey demem haklısınız biraz ama çözüm olarak, bir konuya 10 çözüm mesajı atıyorum konu sahibi çözüm vermiyor sonra moderasyon ban atıyor sinir bozucu ya da konu açıyor 10 mesaj atıyom sorunu çözmesi için sonra çok bilmiş biri 2 cümle diyor o çözüm alıyor onu aç kapa diyip çözüm alan var.

Beğeniyi statü olarak görenleri garipsiyorum. Hayatlarında başka hiçbir statü ya da başarıma sahip değiller herhalde.

Ayrıca forumda beğeni ve mesaj sayılarının görünmesine de karşıyım, ne güzel bir günlüğüne de olsa kaldırılmıştı. Sırf beğeni ya da mesaj sayısı fazla diye taraftar sahibi olanlar, nefret duyulanlar ve yanlış bilgilendirme bile yapsa daha az beğenili başkalarının önüne çıkanlar var.

Verdiği kararın arkasında duramayıp 1 günde çark eden, yine beğeni sayılarını gösteren yönetime de laflar hazırladım ama söylemek yemiyor. 1 ay ban atarlar. :D

Beğeni olayının asıl olayı gereksiz mesajların önüne geçmek. Yeni üyeler gelip teşekkürler diye mesaj yazıyor. Beğen butonu ne işe yarıyor?

En iyi cevaba/çözüme gelecek olursak öyle bir sistem var ama ne konu sahipleri konuları soru tipinde açıyorlar, ne de öyle olsa bile seçiyorlar. Onlara öğretme amaçlı. Ödül puanı veriyor. Hoş bir şey.

Bak bir örnek. Konuyu soru diye açmamış. Ama çözüldü diyor. Çözen kişi mecbur raporluyor, moderatörler de konu tipini değiştirip çözüm olarak seçiyor.

Başka bir örnek. Konu soru olarak açılmış. Konu sahibi çözüldü demiş. Ama seçmemiş. Seçebilecekken seçmemiş. Biz seçiyoruz mecbur.
Mesela ben konumu soru olarak açmayı unuttum, bir arkadaş çözümü buldu. Ben konu sahibi olarak konuyu raporladım ama konu tipi değişip çözüldü olarak işaretlenmedi.

Bir ara tamamen kaldırılmıştı da beğenmemiştiniz saygıdeğer forum üyeleri. ''Ya çok kötü görünüyor.'' , ''Eee bomboş kaldı orası.'' gibi saçma cümleler ile de doldurmuştunuz.

Hatta ''Oylama yapılmadan kafalarına göre iş yapıyorlar.'' diyenler de vardı.

Eki Görüntüle 808201

Bunun isimlisiydi yanlış hatırlamıyorsam. Herkes eşit falan değil maalesef. Yüksek beğeniyi gören, rütbeyi gören, en iyi cevap sayısını gören vs. daha bilgili oluyor otomatik olarak.

Bu iş böyle yani, boş savunma yapmayın :D
Bu benim hoşuma gitmişti o vakitte ama gerçekten kel gibi hissediyordum :)

Konuya gelecek olursam, kurallarda var bu 'teşekkür etme, beğen' işi. Gereksiz mesajları önlemek için iyi bir şey bence, bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Bir de tecrübe ile beğeni sayısı eşit değildir. Unutmayın bunu.

Ha bir de, ya şu 'bu sorun bende de var' diyenlere ayrı bir uyuz oluyorum, tamam çözümden haberin olsun istiyorsun ama kardeşim 'Takip et' diye bir seçenek var orada kocaman, git ona bas. Bir sorunum olduğunda mesaj geldiğinde heyecanlanıyorum, bir bakıyorum 'bu sorun bende de var' demiş, hey Allah'ım ya.

Mesela ben konumu soru olarak açmayı unuttum, bir arkadaş çözümü buldu. Ben konu sahibi olarak konuyu raporladım ama konu tipi değişip çözüldü olarak işaretlenmedi.
Gözden kaçmış, hata olmuş olabilir. Veya gerçekten bir sorun değildir. Veya o kategoride soru tipi yoktur. Her kategoride yok. Tekrar raporlar mısınız o mesajı?

@Uranhay Yani demek istediğim gereksiz olduğu aslında :D Her ne kadar ''Her üye eşit, 500 mesajlı üye 100.000 mesajlı üyeden daha bilgili olabilir.'' desek de bu sözde kalıyor. Günde belirli 10 kişinin etiketlendiği bir sürü konu onaylıyoruz. Bu tayfa değişmiyor.

Yani, bomboş bir sistem. Belki sadece üye profilinde görünebilir ama konu içerisinde gereği yok.

@Uranhay Yani demek istediğim gereksiz olduğu aslında :D Her ne kadar ''Her üye eşit, 500 mesajlı üye 100.000 mesajlı üyeden daha bilgili olabilir.'' desek de bu sözde kalıyor. Günde belirli 10 kişinin etiketlendiği bir sürü konu onaylıyoruz. Bu tayfa değişmiyor.

Yani, bomboş bir sistem. Belki sadece üye profilinde görünebilir ama konu içerisinde gereği yok.
Bu tayfa gerçekten insanlara yardım eden kitle oluyor. Zaten böyle kişilerin beğeni avcısı olmadığı mesajlarından anlaşılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı