Forumdan Ayrılıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
UV yapınca FPS falan düşmüyor. 110 TDP'li karttan RX 570'e geçtiğimde faturam neredeyse hiç oynamadı. Birileri ağır yalan yanlış videolar atıyor sizde inanıyorsunuz. Hala 225 çekiyor diyorsunuz kartı kullandınız mı? Her teste inanıyor musunuz böyle?

Tek olumsuz yanı bir türlü düzeltilemeyen Wattman hataları. Ben şahsen yaşamıyorum ama şimdi AMD kart alacak olsaydım biraz beklerdim.

AMD ısınıyor demek yanlış ama gidpte birisine "Defol git." gibi bir ithamda da bulunmanın yanlış olduğu kanaatindeyim.

İkinci bir şeye gelirsek GTX 1650, RX 570 yerine tercih edilebilir mi tartışılır. Nedeni ise RX 570 ve RX 580 gibi kartların oyun esnası da ya da başka bir işle meşgul iken aniden donup kitlenmesi. Restart atınca hep bir yazı çıkar "Beklenmeyen bir sistem arızası yüzünden Radeon Wattman ayarları sıfırlandı".

Ben AMD bir ekran kartı alıyorum birde nVIDIA ekran kartı alıyorum ve nVIDIA sorunsuz çalışırken AMD'de sürekli bir sorun çıkıyor. Siz şimdi diyebilir misiniz git AMD al?

"Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi" Hatası - Technopat Sosyal
30 sayfa konu olmuş bazılarının sorunları çözülmemiş.

E adam bunları görüp önermiyor bunda ne sakınca var anlamadım.

@Lintos ve @Mehmet Halis bana neden kızdığınızı gerçekten çok merak ediyorum.Mesajımda kızılabilecek ne var anlayamadım.Yanlışım varsa düzeltin efendim bende doğru yolu bulayım:)
Dostum, bende 80 dereceyi görüyordum. Azıcık bu işleri kuracalarsan anlardın neden kızgın attığımı. Evet bu kart fazla güç çekiyor olabilir, bu yüzden de ısınıyor olabilir. Bunun bir çözümü var undervolt deniyor. Kartın çektiği voltajı düşüyorsun, yerinde ve dengeli yapınca hem ısın düşüyor, hem performansın bile artabiliyor. Şuan kartımı undervoltlu bir şekilde kullanıyorum, Witcher 3'ü ultra ayarlarda undervolttan önce 80-81 arası derecede oynarken, şuan 67-70 derece arasında oynuyorum. Ve FPS açısından 1 FPS bile fark etmedi. Birde sıcaklığı etkileyen sadece fazla güç çekmesi de değil, bunun hava akışı da var dostum.

Ben burada hiçbir markanın fanboyluğunu yapmıyorum. Yapılan testlere göre konuşuyorum. Ayrıca bu gibi konularla yıllarca iç içe olan kişilere de "Bilginiz sıfır" olarak hitap etmeniz yanlış. Tamam, bizim de bilmediklerimiz vardır belki ama sizinde tarafsız olarak bakmanızı rica edeceğim. Önce bunu belirteyim @muzan Şimdi gelelim testlere. Bu ve şu sitelerde gözüktüğü üzere 180-230 Watt arasında enerji tüketiyor bu kartlar.

Geçen bir kişiyle tartıştım, tartıştığım konu RX570 vs GTX 1650 idi. Herkes ben de dahil RX570 diye yorum yapmış fakat arkadaş 1650 demiş, neden diye sorduğumuzda sadece ısınıyor diyebiliyor. Ya arkadaş cidden anlamıyorum böyle insanları nerede gördün ısındığını peki?
Arkadaşın düşüncelerinin şöyle olduğunu düşünüyorum: Nvidia oyunlarda 20 derece ama AMD 150 derecede çalışıyor sakın almayın ısınıyor.
Ben bu yüzden yazdım bunları. Tartıştığı adam gayet haklı. 75 Watt ve 175 Watt arasında ciddi fark var. 175'i buradan biri ben gördüm dediği için üst sınır olarak kabul ediyorum yoksa 225'i görenler var.

Açık ara yine boş yapılmış. Bende RX 570 kullanıyorum. Bende 80 derece alıyordum, undervolt yaptım ve 70 dereceyi 1 derece bile geçmiyor. Gereğinden fazla güç harcadığı doğru, ama bunun çözümü elinin altında, çözümü undervolt.
FPS farkı zaten az iki kart arasında, undervolt yaparsan o FPS farkı kalmaz. O zaman Nvidia alırsınız O.C yaparsınız, FPS farkı kapanır, bunun çözümü elinizin altında ve daha az enerji tüketir.

Ben AMD bir ekran kartı alıyorum birde nVIDIA ekran kartı alıyorum ve nVIDIA sorunsuz çalışırken AMD'de sürekli bir sorun çıkıyor. Siz şimdi diyebilir misiniz git AMD al?

"Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi" Hatası - Technopat Sosyal

Aynı kartın sorun çıkarma olasılığı daha fazla olan ve enerjiyi daha çok tüketini almasını savunup, haklı olduğunu iddia edip, forumu terketmeyi anlamıyorum.

Bu arada RX 570 kullanan mağdurlar var ve bu başlıkta da yazıyorlar ama RX 570'i savunanlar sadece o AMD kullanıcıları. Bunun adı fanboyluk oluyor.

D
AMD ısınıyor demek yanlış ama gidpte birisine "Defol git." gibi bir ithamda da bulunmanın yanlış olduğu kanaatindeyim.

İkinci bir şeye gelirsek GTX 1650, RX 570 yerine tercih edilebilir mi tartışılır. Nedeni ise RX 570 ve RX 580 gibi kartların oyun esnası da ya da başka bir işle meşgul iken aniden donup kitlenmesi. Restart atınca hep bir yazı çıkar "Beklenmeyen bir sistem arızası yüzünden Radeon Wattman ayarları sıfırlandı".

Dostum wattman hataları güncellemeler ile halledelmiş durumda. Sadece undervolt gibi olaylar yaparken stabileyi ayarlayacağım diye birkaç kere crash yedim ekran kartı üzerinden o kadar.

Ben bu yüzden yazdım bunları. Tartıştığı adam gayet haklı. 75 Watt ve 175 Watt arasında ciddi fark var. 175'i buradan biri ben gördüm dediği için üst sınır olarak kabul ediyorum yoksa 225'i görenler var.

FPS farkı zaten az iki kart arasında, undervolt yaparsan o FPS farkı kalmaz. O zaman Nvidia alırsınız O.C yaparsınız, FPS farkı kapanır, bunun çözümü elinizin altında ve daha az enerji tüketir.

Aynı kartın sorun çıkarma olasılığı daha fazla olan ve enerjiyi daha çok tüketini almasını savunup, haklı olduğunu iddia edip, forumu terketmeyi anlamıyorum.

Bu arada RX 570 kullanan mağdurlar var ve bu başlıkta da yazıyorlar ama RX 570'i savunanlar sadece o AMD kullanıcıları. Bunun adı fanboyluk oluyor.
Benim yaptığım undervolt bana FPS kaybettirmedi hocam.

Undervolt çok büyük bir FPS kaybettirmez ancak NVIDIA GTX 1650'yi overclock yaparsak hemen hemen aynı FPS değerlerine ulaşırız. Hem de daha az güç ile. Isınma konusunda pek bir bilgim yok ama az çok fizik bilgimle çok enerji çeken şeyin daha fazla ısınacağını biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı