Forumun yaş ortalaması neden düştü?

20 yaş üstü genelde farklı mecralara yöneliyorlar. Genelde bu kitle Twitch ve Youtube videolarına takılıp oradaki discord gruplarında zaman geçiriyorlar. Ben şahsen Technopatı donanımhaber gibi olsa takip ederim ama ana sayfada forum kısmında editör eksikliği var gibi. Recep baltaşın yanına 2-3 tane ürün incelemeleri yapabilecek insanlar lazım. Yada sohbet babında mesut çevik gibi isimler oluşturması gerekiyor forumun. Benim internetim iyi olsaydı şahsen ben başvururdum. Forum etkisi gibi aktif değil tabi covid olayıda etkiledi biraz...

Yönetim ekibinin çoğu, sıkı kuralların uygulandığı zamanlarda ya forumda değildi ya da insanları kırmamak adına daha yumuşak bir tutum sergiliyor. Açılmış konuya yapılacak bir şey yok, kural dışı olmayan bir konuyu saçma bularak açmama şansları yok fakat o konuları açan insanların burada barınabilmesi de kuralların gevşemesi ile mümkün oldu.

Ben 14 yaşındayım foruma 5 yıl önce katıldım. 5 yıldır bu forumdayım yani. Önceden benim yaşlarımda kimse yoktu varsa da çok azdı. Ancak son 2-3 yıldır yavaştan gelmeye başladırlar ki son dönemde iyice arttı. Çünkü artık 4-5 yıl önceki 14 yaşındakiler artık 18-19 oldular. Yerini yeniler alıyor haliyle. Bu kaçınılmaz bir şeydi.

Bu konudan bende şikayetçi olmaya başladım. Özellikle bazı konularda bilgileri olmadan inatla yazıyorlar.
Yanlış ya da eksik bilgi sahibi olmalarının sadece kendilerine değil başkalarına da zararı çok bunu anlamıyorlar.
Daha yakın zamanda bir telefon önerisi isteyen birisine "Şu marka telefon alma,paran çok sanırım o zaman şunu al diye cevap atanlar vardı meraktan profile baktım yaş 14"

Benim de yakın zamanda gördüğüm saçma başlıklar.

"Hiç arkadaşım yok"
"Oyun arkadaşlarım beni oyuna davet etmiyorlar."
"14 yasındayım boyum XXX ne zaman uzar"
"YouTuber nasıl olunur"
"Hoşlandığım kız bana bakmadı"

Gibi gibi bir sürü konu açıyorlar.

Saçma konuların yaş ile alakası yok.
Konuyu açan arkadaş insanları yaşı ile yargılamayı seviyor herhalde. Seni önceden de görmüştüm, "Ilkokullu musun" tarzı yazan birisin.
Burada 14-15 yaşında olup da senden olgun insanlar tanıdım.
Birinin bilgi birikimini bilemezsiniz, yazı stiline göre de yaş tahmininde bulunmak zaten ayrı bir saçmalık.
Ayrıca senin yaşın da 20, sen de büyük değilsin...
Mesela kino'nun 35 yaşında olduğunu öğrenmemden beri kimsenin yaşını merak etmiyorum, ben de beklemiyordum. Bu örnekti.
Inan bana eskiden forumun ne olduğu, nasıl olduğu hiç umurumda değil. Bana göre de bu tarz konular son derece saçma.
Insanlara yardımcı olmayı sevdiğimden alternatif hayat bölümünde takılıyorum. Aşk meşktir şu bu konuları da benim için sorun teşkil etmiyor, görmek istemiyorsanız konu dışı bölümüne girmeyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Birkaç senedir burada hesabım var. Ondan önceki birkaç sene de kayıtsız olarak forumu okuyordum. Eski olduğum soylenebilir.

Son 2-4 aydır forumdaki yaş ortalamasının iyice düştüğü bariz bir şekilde belli oluyor. Bizlere güzel Türkçemizi öğreten, uygulatan kurallar ise hiçbir şekilde uygulanmıyor. Ciddi anlamda konuları okurken gözlerim kanıyor. Ne oldu bu foruma? Bu küçük yaştaki arkadaşlarımız neden geldi buraya? İstemiyor değilim tabii ki onlarin burada olmasından memnunum ama 'cekilise katıldım ev adresi istiyorlar korkuyorum' tarzı konular sizce de abes kaçmıyor mu bu foruma?
Küçük çocuklar babalarına ders çalışma bahanesiyle bilgisayar aldırdıkları için olabilir. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı