Forza Horizon 5 grafikler kötü gözüküyor

layta

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2020
Mesajlar
633
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Grafikler olabilecek en yüksek ayarlarda olmasına rağmen grafikler gözüme kötü geliyor özellikle arabaya bakarsanız anlarsınız. Benimle alakalı bir sorun mu acaba yoksa oyundan mı kaynaklanıyor?

1698493006383.png
 
Forza Horizon MSAA'sı çok kötü bitkileri mahvediyor. Kenar yumuşatma tekniğini TAA yapabilirsin kalite bayağı artıyor. Ama bu sefer de TAA ghosting oluyor arabanın köşelerinde, özellikle hızlıyken. Biraz modern ve güçlü bir GPU varsa elinizde VSR ile çözünürlüğü 4K yapabilirsin. Herhangi bir kenar yumuşatma seçeneğine gerek kalmadan kenarları yumuşatıyor bu yöntem. En temiz görüntüyü alıyorsun ama ekran kartına 4K yükü biniyor. Forza düşük FPS'de oynanabilen bir oyun mouse ile sağa sola bakmadığımız için. Yani denenebilir.
 
Grafikler olabilecek en yüksek ayarlarda olmasına rağmen grafikler gözüme kötü geliyor özellikle arabaya bakarsanız anlarsınız. Benimle alakalı bir sorun mu acaba yoksa oyundan mı kaynaklanıyor?

Eki Görüntüle 1993396

Oyunun dokuları zaten iyi değil, ve kenar yumuşatması da çok iyi değil. MSAA'yı artırabildiğiniz kadar artırın.
 
Aynı oyun bende de var. Ekran kartım gtx1060 yeni bir kart değil. Oyunun ayarları ile de oynamadım. Ön tanımlı kendisi yaptı grafik ayarlarını. Ve oyunu 1080p akıcı şekilde harika grafiklerle oynuyorum. Kesinlikle çamur grafik yok ve sabit 60 fps. Asla da şikayetim yok. Anlatmak istediğim ayarlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yani kartla ilgili. Belki daha iyi, hatta fazlasıyla oyunun istediği ekran kartı önerilerinin bile üzerinde bir kartın vardır bilmiyorum. Sadece amd yazdığını gördüm. Bu ekran kartı işinde oyunun optimizasyonunun iyi olması dışında o ekran kartının çalıştığı yazılım da bir o kadar önemli. Amd bu tarz konularda çok geride nvidia dan maalesef.
 
Aynı oyun bende de var. Ekran kartım GTX1060 yeni bir kart değil. Oyunun ayarları ile de oynamadım. Ön tanımlı kendisi yaptı grafik ayarlarını. Ve oyunu 1080p akıcı şekilde harika grafiklerle oynuyorum. Kesinlikle çamur grafik yok ve sabit 60 FPS. Asla da şikayetim yok. Anlatmak istediğim ayarlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yani kartla ilgili. Belki daha iyi, hatta fazlasıyla oyunun istediği ekran kartı önerilerinin bile üzerinde bir kartın vardır bilmiyorum. Sadece AMD yazdığını gördüm. Bu ekran kartı işinde oyunun optimizasyonunun iyi olması dışında o ekran kartının çalıştığı yazılım da bir o kadar önemli. AMD bu tarz konularda çok geride NVIDIA'dan maalesef.

Dostum asla kendi malımı övmek gibi bir huyum yok hatta sorun varsa bile öğrenmek isterim ama bu kadar kişide sorun varken karttan kaynaklı demekte mantıklı gelmiyor oyunun keskinlik ayarlarıyla oynadım ve yukarıda bir arkadaş grafikleri biraz aşağıya çekmemi söyledi bunları yapınca grafikler normale döndü anlamsız bir şekilde Extreme'de oynayınca grafikler daha kötü gözüküyor.
 
Hocam ben de 6700 ile oynadım ama grafikler gerçek hayattan daha güzeldi değişik bir durum oluşmuş sizde. Fotoğraflardan da bariz belli. Ben AMD softwareden keskinlik arttırdım sadece %80 civarında.
IMG_20231030_142528.png
IMG_20231030_142604.png
 
Ayarların neler bende de 6700 var ama grafikleri en yükseğe çeksemde seninki gibi olmuyor.
Hocam oyunu 2 hafta önce sildim ama ultraya çekip bazı ayarları (mesela araç detayları, gölgeler falan) ekstremdeydi. Kenar yumuşatmayı 2x kullanıyordum. FPS 80 civarıydı ama acayip güzel gözüküyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı