Foxconn G41MXE-K BIOS Güncelleme

@RecepBaltaş Burada kaldı ne yapmam lazım ? /p /b /c normal böyleyken de denedim olmadı. /x kattım böyle oluyor :( Ne olur yardım edin.

IMG_20151101_203535.jpg
 
Yaklaşık bir haftadır uğraştığım problemi sayenizde anlatmış olduğunuz videolar sayesinde çözdüm. 2. RAM takmak sürekli mavi ekran hatalarına sebep oluyordu. Anakartı güncelleme işlemini anlatımınızdaki gibi yaptım ve Memtest hatalarıda ortadan kalktı. Sistemim sorunsuz çalışıyor. Teşekkür ederim :)
 
Foxconn G41MXE-K anakartın BIOS'unu güncellemek için ilk olarak Boota edilebilir bir USB bellek hazırlıyoruz. Bunun için buradaki rehberimizden yaralanabilirsiniz:

USB Bellek Bootable Yapma Rehberi

USB belleği hazırladıktan sonra Foxconn'un sitesinden güncel BIOS sürümü 964F1P10 indirilmelidir:

http://www.foxconnchannel.com/driverdownload/Motherboard/Intel/Socket775/G41MXE/BIOS/964F1P10.zip

İnen dosyayı klasöre çıkartınca içinden üç dosya çıkacaktır:

Kod:
964F1P10.ROM
AFUDOS.EXE
flash.bat

Bu üç dosyayı USB belleğe atın. Şimdi USB belleği bilgisayara takın ve bilgisayarı USB'den boot edin. Bunun için Boot menüsüne girebilirsiniz ya da BIOS'tan First Boot Device'ı bu işlem için USB yapabilirsiniz.

USB'den boot edince DOS işletim sistemi sizi karşılayacaktır. Burada şu komutu girin:

Kod:
flash

Güncelleme başlayacaktır. Güncelleme bitince bilgisayarı güç düğmesi ile kapatabilirsiniz. Bilgisayar açıldığında BIOS güncellenmiş olacaktır.

"Error: File ROM ID incorrect hatasi aliyorum. Sebebi nedir?

Sorun çozuldu.
 
G31MV için ne yapmalıyım peki?
Onun dosyalarında sadece 811F1P11.BIN ve AWDFLASH.EXE var. Bunları USB'ye atıp mı boot edicem yoksa başka bir şey var mı?
 

Geri
Yukarı