FPS düşmesi neden olur?

GeforceHesap

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2ay önce hazır sistem aldım aldımdan beri FPS düşmesi yaşıyorum. Ekran kartını değişmeme rağmen devam ediyor. Sorunum tam olarak şu örneğin 100 FPS'de sea of thives oynuyorum ekran kartı kullanımı yüzde 97 kullanırken bir anda yüzde 70 kullanıma düşüyor FPS'de 60'a falan düşüyor o ara kasıyor geri düzeliyor. Sorun hangi parçadan kaynaklı?
Ekran kartı işlemci stres testleri bencmark sonuçları normal. RAM'le alakalı demeyin oyun 6 GB RAM'de çalışsa bile oluyor.
Sistemim:
GTX 1660 Super.
B450M S2H anakart.
AMD Ryzen 5 2600.
8 GB DDR4 3000 MHz RAM.
James Donkey 240 GB SSD.
Frisby kasa 650 Watt 80 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle mutlaka Frisby kasa ve PSU'yu değiştirmenizi öneririm.

İkinci olarak, 6 GB RAM'de çalışsa bile oluyor demişsiniz ama 16 GB RAM'iniz olsa belki 9 GB RAM kullanacak.

Üçüncü olarak pek bilmesem de belki çok az darboğaz oluyordur. Ama dediğim gibi herhalde yapmıyordur bir tahmin.

İkinci olarak, 6 GB RAM'de çalışsa bile oluyor demişsiniz ama 16 GB RAM'iniz olsa belki 9 GB RAM kullanacak.

Üçüncü olarak pek bilmesem de belki çok az darboğaz oluyordur. Ama dediğim gibi herhalde yapmıyordur bir tahmin.
Frisby kasayı bilmem ama PSU'nun değişmesi gerektiği konusunda hemfikirim.

RAM konusunda da haklısınız.

Son olarak, darboğaz olmaz.

Kanka sen de lolcüsün herhalde LoL'de 5 GB'den fazla kullanmaz RAM LoL'de de oluyor.
Başka oyunda oluyor mu?
Tüm oyunlarda valo pubg mobile sea of thives MC de bile oluyor şaşiyorum.

Kanka sen de lolcüsün herhalde LoL'de 5 GB'den fazla kullanmaz RAM LoL'de de oluyor.

Tüm oyunlarda valo pubg mobile sea of thives MC de bile oluyor şaşiyorum.
Bu konuda bahsetmişsiniz.

Frisby kasayı bilmem ama PSU'nun değişmesi gerektiği konusunda hemfikirim.

RAM konusunda da haklısınız.

Son olarak, darboğaz olmaz.
Dediğim gibi, darboğaz konusunda pek bir şey bilniyorum. İhtimal verdim sadece.

@GeforceHesap LoL'cü falan değilim. İlk başta dememişsiniz LoL'de de oluyor diye. Sea Of Thieves'de oluyor demişsiniz.

Bu konuda bahsetmişsiniz.

Aynn çare bulamadım şu parçadan dense onu değiştireceğim de bulamıyor testler de normal değerler sadece SSD testlerde düşük hız veriyor.

Dediğim gibi, darboğaz konusunda pek bir şey bilniyorum. İhtimal verdim sadece.

@GeforceHesap LoL'cü falan değilim. İlk başta dememişsiniz LoL'de de oluyor diye. Sea Of Thieves'de oluyor demişsiniz.
Yok hocam sea of thivesile örneklendirdim sorunumu diğer oyunlarda da benzer sorun var oyun 150 FPS bandında oynarken 120 düşüyor anlık kasıyor o arada geri düzeliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı