FPS oyunları için AMD kart mı yoksa NVIDIA kart mı alınmalı?

Spesifik olarak şu kart alınır diye bir kaide yok FPS oyunları için. Bütçen ne ise orada en ideal kart hangisi ne ise onu alırsın.

Misal 4000 serisi kartlar için ben "şahsen" 4070 Super'e kadar NVIDIA tercih etmem çünkü F/P oranları rakiplerinden düşük. 16 GB'lik 4060 Ti almaktansa o fiyata 7700 XT hatta bazen 7800 XT bulunduğu oluyor gidip alınmaz.

Bu gibi konu bütçeyle alakası aslında ekran kartı üretenden ziyade.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi, örneğin Valorant CS:GO 2 gibi oyunlarda AMD ekran kartı mı NVIDIA kart mı kullanılmalı?

FPS oyunları için işlemci daha onemlidir, ekran kartı geri planda kalır.

O iki oyun da işlemci oyunu. Ayrıca NVIDIA mi AMD mi bilemeyiz. Kart modellerini görmeliyiz.

Başlıkta belirttiğim gibi, örneğin Valorant CS:GO 2 gibi oyunlarda AMD ekran kartı mı NVIDIA kart mı kullanılmalı?

Yani o oyunlarda işlemciye bakıyor performans. Bütçenize uygun olanı alın ama bu tarz oyunlar için ekran kartından çok işlemciyi yüksek tutmaya bakın.

Yani o oyunlarda işlemciye bakıyor performans bütçenize uygun olanı alın ama bu tarz oyunlar için ekran kartından çok işlemciyi yüksek tutmaya bakın.

İşlemci 5600 elimde 2 tane kart var. Birisi 6700XT, diğeri 1660 Ti ROG STRIX. Birini kasama takacağım. Hikaye oyunu oynamıyorum, FPS oyunları oynuyorum.

Spesifik olarak şu kart alınır diye bir kaide yok FPS oyunları için. Bütçen ne ise orada en ideal kart hangisi ne ise onu alırsın.

Misal 4000 serisi kartlar için ben "şahsen" 4070 Super'e kadar NVIDIA tercih etmem çünkü F/P oranları rakiplerinden düşük. 16 GB'lik 4060 Ti almaktansa o fiyata 7700 XT hatta bazen 7800 XT bulunduğu oluyor gidip alınmaz.

Bu gibi konu bütçeyle alakası aslında ekran kartı üretenden ziyade.

Ben hikaye oyunu oynamıyorum. Kartımın birisi 1660 Ti ROG STRIX, diğeri XFX 6700XT Swift speedster 309.

İşlemci 5600 elimde 2 tane kart var birisi 6700XT diğeri 1660 Ti ROG STRIX birini kasama takacağım hikaye oyunu oynamıyorum FPS oyunları oynuyorum.

Ben hikaye oyunu oynamıyorum kartımın birisi 1660 Ti ROG STRIX diğeri XFX 6700XT Swift speedster 309.

6700 XT dediğin kartın rakibi 3070, 1660 Ti değil. İkisi aynı klasmanda değiller bir kere. Elinde bu ikisi varsa tabii ki 6700 XT takacaksın ama burada 6700 XT AMD olduğu için takmayacaksın yani olay orada.

6700XT veya 3070 olsa idi ikisinden birini takabilirdin. 1660 Ti kaç seri önceden, ondan sonra 2000 serisi ve 3000 serisi çıkmış. 6700 XT onların rakibi.

6700 XT dediğin kartın rakibi 3070 1660 Ti değil. İkisi aynı klasmanda değiller bir kere. Elinde bu ikisi varsa tabii ki 6700 XT takacaksın ama burada 6700 XT AMD olduğu için takmayacaksın yani olay orada.

6700XT veya 3070 olsa idi ikisinden birini takabilirdin 1660 Ti kaç seri önceden ondan sonra 2000 serisi ve 3000 serisi çıkmış 6700 XT onların rakibi.

Ben işlemcinin on planda olduğu icin söylüyorum size arkadaşlar. AMD, NVIDIA olmasi sorun değil. Ben görüntü kalitesi istiyorum, grafik kaliteli olsun istiyorum. Bu iki kart var elinde, hangisini kullanmalıyım? Valorant CS:GO için.

Hocam yazdım ya 6700 XT diye. Görüntü kalitesi vs ile alakası yok, yanlış biliyorsun.

Hocam yazdım ya 6700 XT diye. Görüntü kalitesi vs ile alakası yok yanlış biliyorsun.

Doğrusunu anlat bileyim, anlamadım çünkü. İki kart arasında açık ara fark var, yani 6700 takarsam görüntü kaliteli olur mu yoksa 1660 Ti'den farkı yok mu görüntü olarak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı