FPS oyunlarının yetenek bazlı olmadığını kanıtladım

Hocam 14 kill'emi seviniyorsunuz cidden? Kötü bir bilgisayarla evet belli bir yere kadar gelebilirsin ama sizde kötü oynuyormuşsunuz yani. Mesela benim arkadaşımın sistemi seninkinden bile kötüydü çocuk Max Plat'a kadar çıkmıştı Valorant'ta yeni bilgisayar aldığında yüceliğe kadar çıktı. Niye çıktı ama çocuk plat'kende iyi oynuyordu. Siz sisteminiz kötüykende kötü oynuyorsunuz, iyiykende kötü oynuyorsunuz ve bunu pay to Win'e bağlıyorsunuz. İyi yerlere gelebilmek için sisteminin iyi olması gerekiyor orası ayrı ama yeteneğininde olması gerekiyor.
 
Uzun zamandır, yıllardır, her gün en az 2 saat aim training yapıyorum. Hayalim e-sporcu olmaktı. Her zaman öldürdüğüm kişi sayısından daha çok ölüyorum. Ryzen 3 CPU'lu Radeon GPU'lu 12 GB RAM'li kötü bir laptopa bir 100 TL klavye bir de 90 TL mouse taktım oynuyorum. Arkadaşımın evine gittim, bilgisayarı benimkinden onlarca kat pahalı, gamer koltuğu, kalite mouse pad, 6 kocaman fanlı kasa... Bir bilgisayarı vardı. Aynı oyunu aynı şartlarda farklı PC ile rekabetci oynadım ve oynadığım her oyunu kolayca kazandım. 4 kere ölüp 14 kere öldürdüğüm oldu. O an ağlayasım geldi yıllarımı nasıl da çöp ettiğimi anlayarak bu kadar gereksiz, pay to Win ve yetenek gerektirmeyen bir şeye. O 14 killin de 7'si headshottu.

Hocam Hz, DPI tarzı şeyleri daha öğrenememişsin galiba. Diğer arkadaşlarında dediği gibi biraz boş olmuş. Ama dediğinde çok da haksız değilsin.
 
Güçlü sistem elbette oyun kalitesini etkileyecektir. 19 inç 60Hz ve yavaş bir sistem ile 144Hz 24 27 inç kaymak gibi sistemde aynı başarı elde edilmez. Ama şu da bir gerçek ki yetenek ve düşük ping :) örnek verecek olursam ben sadece Apex oynarım Apex de global oyuncuların dandik laptoplar ile yaptıkları yayınları izledim şok oldum. Hiçbir fark yok belki 3 4 kill daha az almışlardır. Adamlarda öyle bir bilek hassasiyet var ki hesap makinesını versen 15 leşi rahat var. kimisine de kainatın en iyi sistemini koy önüne bir halt yiyemez.
 
Hocam iyi bir fps elbette fark ettirir ama 6 kocaman fanlı kasa ve gamer koltuğunun o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum.
60 FPS alan bir bilgisayar , 60 hz monitör ve stabil bir internet bağlantısıyla bence espor seviyesinde olmasa da üst seviyelerde oynamak mümkün.
Üst seviyelerde 60Hz ile oynanabileceğini düşünmüyorum adamı daha göremiyorsun bile ölürken.
 

Geri
Yukarı