FPS sabitlemek bilgisayarı yorar mi?

Hocam yani sabitlemek mantıklı değil değil mi? Bırakalım alabildiği kadar FPS alsın.

Eğer ekran kartına göre güçlü bir işlemcin yoksa FPS sabitlemek mantıklıdır, yoksa çok drop yersin oyunlarda.
 
Hocam yani sabitlemek mantıklı değil demi? Bırakalım alabildiği kadar FPS alsın.
Alabildiğin kadar FPS alıp ne yapacaksın o FPS'i hissettirecek monitör olmadıkça? FPS sabitlersen PC parçaları 500 FPS'e ulaşmak için çalışmak yerine 144'e ulaşmak için çalışacak, bu da parçaların daha serin çalışmasına yardımcı olacak. Hatta AMD'nin Radeon Chill diye bir teknolojisi var buna dair.

Tabi CS:GO'da V-Sync açmana gerek yok input lag dolayısıyla. Genel bir görüştü bu.
 
Şimdi sabitleyelim mi sabitlemeyelim mi ben anlamadım farklı fikirler oluştu. :D 144hz monitör RX 6700 XT ekran kartım, i5 12400F işlemcim var
 
Arkadaşlar selam. Kuzenimle tam 20 dakikadir tartışıyoruz. Bilgisayarım CS:GO'da 500 FPS kadar alabiliyor. Kuzenim de diyor ki yormaya gerek yok 144'e sabitle (monitör hzsi) değişen bir şey olur mu? Sistemi daha az yorar mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Tam tersi rahatlatır. CS:GO'da işlemcin en fazla FPS'i vermeye çalıştığı için daha çok yük biner. FPS'i sabitlersen daha az yük biner.

Şimdi sabitleyelim mi sabitlemeyelim mi ben anlamadım farklı fikirler oluştu. :D 144Hz monitör RX 6700 XT ekran kartım, i5 12400F işlemcim var.

CS:GO'da sabitlemeye gerek yok bence. Drop vs. olmuyorsa gerek yok.
 
FPS sabitlemek bilgisayarı yormaz aksine daha sakin çalışmasını sağlar. Ama rekabetçi oyunlarda (CSGO, Valorant vs.) FPS sabitlemek önerilmez çünkü bu tür oyunlarda FPS sabitlemek Input Lag denen şeye vesile olur ve oynayışınızı etkiler. Genel olarak hikayeli veya tek başına oynadığınız (GTA V, RDR2 vs.) oyun türlerinde VSYNC ile FPS sabitlemek oyunun daha akışkan bir görüntüye sahip olmasını sağlar. VSYNC ve FPS sabitlemek aynı şeyler değildir bu arada. Aynı şeyi yaparlar sadece.
 
Şimdi sabitleyelim mi sabitlemeyelim mi ben anlamadım farklı fikirler oluştu. :D 144hz monitör RX 6700 XT ekran kartım, i5 12400F işlemcim var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video'da göreceksin özellikle bu oyunu seçtim hem işlemci hemde ekran kartını sömüren bir oyun Vsync kapalıyken ve açıkken GPU POWER ve CPU POWER a bak kaç Watt farkettiğini göreceksin fakat CS-GO ve input lag konularını ben fazla bilmem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı