FPS üst sınırı ayarlanıyorsa FPS alt sınırı nasıl ayarlanır?

OneZero

Decapat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
FIFA 21'de FPS sorunu yaşıyorum. Normalde 60 FPS açması gereken oyunu bilgisayar 53 FPS'te açıyor ve bu gerçekten çok büyük fark yaratıyor, oyun akmıyor. Araştırdım ama hiç bilgisayara FPS alt sınırı koyabilen bir uygulama ya da ayar, kod vs. bulamadım. Ekran kartıma ne olacağı pek umurumda değil zaten 7 FPS'lik bir fark var o da ekran kartımı pek yormaz diye düşünüyorum. Oyun içinde FPS'i en az 60 yapabilen bir uygulama biliyor musunuz, bilgisayarı 60 FPS'te çalışmaya zorlayan? Bir kod, bir ayar vs?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız zaten en yüksek veriminde çalışmak ister. FPS'de alt sınır olması maksimum 30km/s ile koşabilen birini en az 35km/s'de koşmaya zorlamaya benzer. Yani bunu yapamazsınız. Çözümler yeni ekran kartı almak, mevcut karta OC yapmak veya ayarları azaltmaktır.
 
Oraya yazmayı unutmuşum, oyuna ilk girdiğimde 60 FPS ile oyunu açıyor, fakat oyunda bir süre sonra birer birer FPS düşmeleri oluyor ve bu 53 FPS'e kadar geriliyor. Ekran kartım yetebilir ama yetmiyor. Ayrıca bilgisayarımda en yüksek grafiklerde gayet akıcı bir şekilde CS:GO oynayabiliyorum, Fall Guys da oynayabiliyorum fakat FIFA'da bir sorun oluyor. Yani ya FIFA'nın benim bilgisayarıma garezi var :D, ya da bilgisayarım gerçekten yetmiyor. Daha fazla önerisi olan varsa ve yazarsanız çooook çok teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı