FPS ve Hz arasındaki ilişki nedir?

Yanlış. İkiside eşittir, ikiside 60hz görebilir. Diğer kullanıcının daha fazla yüksek fps almasının bir önemi yoktur, ikiside söylediğiniz gibi "60Hz" monitör kullanıyor
Yanlış. İkiside eşittir, ikiside 60hz görebilir. Diğer kullanıcının daha fazla yüksek fps almasının bir önemi yoktur, ikiside söylediğiniz gibi "
Benim 60hz alırken aradaki 700₺ farkı verip 120hz almalımıydım çok fark eder mi?
 
Eğer 60Hz olan bir monitör alırsanız bilgisayarınızında segmentini biraz düşürüp tasaruf edebilirsiniz bilgisayarınız 60FPS monutörünüzde 60Hz vermiş olur.
 
"Benim 60hz alırken aradaki 700₺ farkı verip 120hz almalımıydım çok fark eder mi?"
Çevrim içi oyun oynayacaksan önemli olan oyunun izin verdiği maximum FPS'i almaktır. Alışveriş yaparken kesinlikle; "alsa mıydım, almalı mıydım, almamalı mıydım, ve benzeri ikilemlerde kaldığınız alışverişler yapmayın.
 
Benim 60hz alırken aradaki 700₺ farkı verip 120hz almalımıydım çok fark eder mi?
60hz monitörünüz varsa 200 fps alsanızda 60hz olarak gözükür. 120hz monitör alsaydınız 200 fps aldığınızda 120hz olarak görecektiniz. Ve akıcı olacaktı oyununuz internetde'ki yorumlar ve videolar içerisinde Hz farkını anlayamazsınız, deneyimlemeniz gerekir. Genel olarak yüksek Hz monitörler rekabetçi oyunlarda tercih edilir.(CSGO,Valorant,Fortnite vb.)

120 hz monitör yerine "144Hz 1ms" monitör almanızı tavsiye ederim, bir gün almak isterseniz. Hz değeri kadar monitörünüzün "ms" değeride önemli bir faktördür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı