Hz ve FPS Arasındaki Bağlantı

Konuyu hortlatmış olacağım ama zaten yeterince konu başlığı varken yeni konu açmak istemedim. Benim merak ettiğim 60 Hz görüntü veren ekran kullanırken ortalama 90 FPS de oynanan bir oyunu 60 FPS ye kilitlemenin artısı, eksisi, görüntü, detaylar ve akıcılıktaki etkileri neler olur ?

Konuyu hortlatmış olacağım ama zaten yeterince konu başlığı varken yeni konu açmak istemedim. Benim merak ettiğim 60 Hz görüntü veren ekran kullanırken ortalama 90 FPS de oynanan bir oyunu 60 FPS ye kilitlemenin artısı, eksisi, görüntü, detaylar ve akıcılıktaki etkileri neler olur ?
Yırtılma olmaz, ekran kartı ve işlemci daha az yorulur böylelikle sistem daha az güç tüketir. Akıcılık oyundan oyuna değişir, ama genel olarak biraz daha akıcı olur. Yine de bazı oyunlarda FPS'i sabitlemenizi tavsiye etmem. Örneğin CS:GO'da sabitleyince tüm akıcılık gidiyor. Sistem en fazla 60 FPS verebiliyorsa sorun olmuyor ama 150-200 FPS veren sistemde sabitleyince çok kötü oluyor. Ayrıca yüksek FPS, Frame Time'ı azalttığı için çok oyunculu rekabetçi oyunlarda FPS sabitlemenizi tavsiye etmem. Tek kişilik oyunlarda sabitleyebilirsiniz.

ETS2 en çok oynadığım oyun ama anlattıklarınızdan ayarları kurcalamamaya karar verdim çünkü oyun şu anda zaten gayet akıcı. Sonra eski ayarlara döneyim derken geriliyorum [emoji16]. Radeon Overlay den geliştirilmiş ekran optimizasyonu kullanıyorum o işini yapıyor sanırım. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı