Fransa nasıldır?

• Konuyu başlatan 89666
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.954
Yerleşmek için hiç tavsiye etmeyeceğim ülkelerden biri. Sürekli bir iç karışıklık, protesto, kapatılan meydanlar, şehir içinde her yerde polis bariyerleri olan bir ülke. Oradaki bir şirketle bizim şirketimizin ihracat anlaşması olduğu için yılda 4 defa çeyrek dönem bilançolarını görüşmek için gidiyorum, tabii gitmişken genelde başka bir şehre daha gezi amacıyla da gidiyorum. İlla gitmek istiyorum diyorsan Marsilya hariç diğer güney şehirlerini tercih edebilirsin, nispeten daha sorunsuz. Fransızlar genel olarak kolay anlaşılabilecek insanlar değiller, kibirliler ve bazen benim kadar sabırlı birini bile delirtebilecek kadar saygısız, küstah, inatçı olabiliyorlar. Bunların yanında trafik kavgaları, pis sokaklar, yabancılara karşı önyargı ve göçmen sorunu da var. Sokak köpeği sorunu eksik sadece. :D

Eskiden İtalya için Hristiyan Türkiye dediklerini duyuyordum ama bence bu tamamen Fransa için geçerli. Zaten başka bir ülkeye yerleşmeyi hiçbir zaman düşünmedim ama düşünüyor olsaydım Fransa kesinlikle o ülkelerden biri olmazdı.

İçimde nasıl bir Fransa öfkesi birikmişse döküldü hepsi bir anda. 🤣

Son düzenleme:
Yerleşmek için hiç tavsiye etmeyeceğim ülkelerden biri. Sürekli bir iç karışıklık, protesto, kapatılan meydanlar, şehir içinde her yerde polis bariyerleri olan bir ülke. Oradaki bir şirketle bizim şirketimizin ihracat anlaşması olduğu için yılda 4 defa çeyrek dönem bilançolarını görüşmek için gidiyorum, tabii gitmişken genelde başka bir şehre daha gezi amacıyla da gidiyorum. İlla gitmek istiyorum diyorsan marsilya hariç diğer güney şehirlerini tercih edebilirsin, nispeten daha sorunsuz. Fransızlar genel olarak kolay anlaşılabilecek insanlar değiller, kibirliler ve bazen benim kadar sabırlı birini bile delirtebilecek kadar saygısız, küstah, inatçı olabiliyorlar. Bunların yanında trafik kavgaları, pis sokaklar, yabancılara karşı ön yargı ve göçmen sorunu da var. Sokak köpeği sorunu eksik sadece. :D

Eskiden İtalya için Hristiyan Türkiye dediklerini duyuyordum ama bence bu tamamen Fransa için geçerli. Zaten başka bir ülkeye yerleşmeyi hiçbir zaman düşünmedim ama düşünüyor olsaydım Fransa kesinlikle o ülkelerden biri olmazdı.

İçimde nasıl bir Fransa öfkesi birikmişse döküldü hepsi bir anda. 🤣

Hocam eyfel kulesinin internette ki gibi o kadar etkileyici yanı yok değil mi?

Hocam Fransa'dan başka seçeneğiniz var mıdır? Bende 3 ay önce Güney Kore'ye göç ettim şu anda burada yaşıyorum ve kesinlikle göç edeceklere önerebileceğim bir ülkedir. Daha öncesinde hiçbir şekilde Güney Kore düşüncem veya fanı olma gibi bir durumum yoktu. İş teklifi aldığım için sıfır bilgiyle geldim buraya fakat gerçekten çok beğendim. Ülke insanı çok kibar, düzen ve kural içerisinde yaşıyorlar. Gerçekten saygılı insanlar, eğlence sektörü çok güzel. Daha hiç kavga, gürültü, taciz, yan bakma, laf atma vb. gibi olaylara denk gelmedim. Göçmen durumuda gözlemlerime göre çok düşük, genelde hep farklı ülke öğrencileri var. Alım gücünün yüksek olduğunu düşünüyorum fakat asgari ücretle öyle çok çok keyifli bir hayat sürüleceğini düşünmüyorum. Bana göre tek eksi yanı ev kiralarının yüksek olması onu da ülkenin yüz ölçümünün küçük olması ve nüfusun fazla olmasına bağlıyorum talep çok fazla. Tabii benim bu bahsettiklerim başkent seoul için geçerli. Diğer şehirlerde daha uygun hayat yaşandığını duydum. Asgari ücret 2milyon won olduğunu düşünürsek benim 3 öğün dışarıda yemek yemem alkol sigara, evin genel ihtiyaçları şampuan, sabun vb ihtiyaçlar ve haftada 1-2 gün eğlence amaçlı bara cluba gittiğimi de eklersek toplam harcamam 1 M200k won ile 1M600k arasında değiştini söyleyebilirim. Şirketime 50 metre yakında officetel(TR mantığıyla rezidans)'de yaşıyorum onunda kira ve bina bakım aidat elektrik su doğal gaz dahil aylık gideri 850k - 900k won civarında. Ama dediğim gibi bu şartlar seoul için geçerli. Tanıştığım Kore'li arkadaşlarıma sorduğumda 400-500k won aylık gideri olan evde yaşanlar da var. Gideceğin üniversitenin konumuna bağlı olarak güzel bir araştırma yapılması gerekiyor.
Aklıma gelen, söylemek istediklerim şu anlık bu kadar. Herhangi bir konuda danışmak istersen buradayım.

Hocam Fransa'dan başka seçeneğiniz var mıdır? Bende 3 ay önce Güney Kore'ye göç ettim şu anda burada yaşıyorum ve kesinlikle göç edeceklere önerebileceğim bir ülkedir. Daha öncesinde hiçbir şekilde Güney Kore düşüncem veya fanı olma gibi bir durumum yoktu. İş teklifi aldığım için sıfır bilgiyle geldim buraya fakat gerçekten çok beğendim. Ülke insanı çok kibar, düzen ve kural içerisinde yaşıyorlar. Gerçekten saygılı insanlar, eğlence sektörü çok güzel. Daha hiç kavga, gürültü, taciz, yan bakma, laf atma vb. gibi olaylara denk gelmedim. Göçmen durumuda gözlemlerime göre çok düşük, genelde hep farklı ülke öğrencileri var. Alım gücünün yüksek olduğunu düşünüyorum fakat asgari ücretle öyle çok çok keyifli bir hayat sürüleceğini düşünmüyorum. Bana göre tek eksi yanı ev kiralarının yüksek olması onu da ülkenin yüz ölçümünün küçük olması ve nüfusun fazla olmasına bağlıyorum talep çok fazla. Tabii benim bu bahsettiklerim başkent seoul için geçerli. Diğer şehirlerde daha uygun hayat yaşandığını duydum. Asgari ücret 2milyon won olduğunu düşünürsek benim 3 öğün dışarıda yemek yemem alkol sigara, evin genel ihtiyaçları şampuan, sabun vb ihtiyaçlar ve haftada 1-2 gün eğlence amaçlı bara cluba gittiğimi de eklersek toplam harcamam 1 M200k won ile 1M600k arasında değiştini söyleyebilirim. Şirketime 50 metre yakında officetel(TR mantığıyla rezidans)'de yaşıyorum onunda kira ve bina bakım aidat elektrik su doğal gaz dahil aylık gideri 850k - 900k won civarında. Ama dediğim gibi bu şartlar seoul için geçerli. Tanıştığım Kore'li arkadaşlarıma sorduğumda 400-500k won aylık gideri olan evde yaşanlar da var. Gideceğin üniversitenin konumuna bağlı olarak güzel bir araştırma yapılması gerekiyor.
Aklıma gelen, söylemek istediklerim şu anlık bu kadar. Herhangi bir konuda danışmak istersen buradayım.

Güney Kore'nin Kuzey'den pek farkı yok berbat bir ülke birkaç örnek vereyim

2020 yılında Güney Kore'de intihar oranı 25,7 ile gelişmiş ülkeler arasında da en yüksek oran oldu. Yeni verilere göre Güney Kore'yi Litvanya (20, 3), Slovenya (15, 7), Japonya (14, 6) ve ABD (14, 1) takip ediyor. 27 Eylül 2022.

Zira ülkenin kendisi gibi insanları da berbat kendini işe adamış duygusuz yardım etmekten yoksun insanlar.

Burada arkadaş sıralamış zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı