Free Sync aktifken ekran titreme ve çizgi sorunu

Y. Kesgin

Decapat
Katılım
13 Haziran 2021
Mesajlar
105
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Merhaba, başlıkta olan sorunun kaynağı ve geçici çözümü hakkında birçok konu var. Benim monitör 165 Hz Free-Sync, ekran kartım ise AMD 6600XT. Bu çözümlerden birisinin linkini atabilirim hatta:


Konuda olan özel çözünürlük ile monitörü 166 Hz yapınca görünürde sorun çözülüyor, ama Free-Sync'in aktif olup olmaması konusunda şüphelerim var, çünkü normalde aktif iken, monitör menüsündeki Hz sayacı sürekli değişkenlik göstermesi gerekir ki normalde FreeSync açıkken öyle oluyor. Ama yukarıda olan yöntem ile FreeSync açıkken Hz sayacı sabit 166 Hz oluyor, bu normalde FreeSync kapalı iken sabit olur. Bu konuda bilgisi olan var mı? Konu sahibi bu soru için dönüş yapmadığından buradan sorayım dedim. Oyunlarda FreeSync açık ya da kapalı anlayamıyorum zaten, önceki 165 Hz altı degerlerinde olan monitörlerimde belli oluyordu, ama şimdiki monitörde kapalı olsa dahi Hz degerinin yüksekliginden midir nedir bilmem ama belli olmuyor. MSI MAG322CQR monitör benimki.

Merhaba. Çözülmediyse ve hala sorunu yaşayanlar var ise bir yol var. Ben de Acer Predator marka gerçek modül G-Sync olan monitör var ve ekran kartım NVIDIA. Deşiğim yapmıştım bunlar ile. Ama sorunum hala devam ediyordu. Ekran kartı, monitör Hz degerinin altında FPS verirse çizgilenmeler oluşuyormuş. Maksimum kare hızını, oyununa göre aldıgım FPS kadar ayarlarladığımda (garanti olsun diye bir kaç fps altı olabilir) çizgilenmeler kayboldu. NVIDIA Denetim Masası 3D ayarların yönetilmesi kısmından ayarladım ben, ama örnegin gerars 5 oyununda oyun menüsünden de Max. FPS ayarlayabiliyorsunuz (30,60,90 gibi). AMD ekran kartının Max FPS hızı nasıl ayarlanır ya da başka programlar kullanarak ayarlanır mı bilmiyorum. Max. fps ayarlama için Radeon chill her oyunu desteklemiyor haberiniz olsun. Bu arada ekran milisaniye hızı, monitör menüsünden bir tık düşürülmeli, eger görüntü bozuksa. G-SYNC'ya da FreeSync kapatıp V-Sync ile sabitleyince de çizgilenmeler kayboluyor, ama akıcılık gidiyor sanki.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı