Çözüldü FreeDOS nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zafercocugu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar alacağım ama bazı emin olmadığım sorular var.
FreeDOS Bilgisayar'a Windows 10 kurduktan sonra artık sadece Windows mu kurulabilir demek mi?
FreeDOS UEFI'ye göre yavaş mı?
FreeDOS işletim sistemi kurduktan sonra UEFI mı olur?
FreeDOS bana sorun yaratır mı?
FreeDOS ile UEFI arasındaki fark nedir?

Çözüm
FreeDOS, Microsoft'un 1999'da MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine serbest DOS'u yaşatmak için doğmuş GNU genel kamu lisansı kapsamında açık kaynaklı gelişmiş bir DOS tabanlı işletim sistemidir.

Hayır FreeDOS sisteme sadece Windows işletim sistemi ile sınırlı kalmaz. İster Linux tabanlı sistem kur ister herhangi bir Windows sürümü, hangisini tercih ediyorsan odur.
FreeDOS Bilgisayar'a Windows 10 kurduktan sonra artık sadece Windows mu kurulabilir demek mi?
Hayır.

İkisi aynı türden şeyler değil. Birisi işletim sistemi, birisi BIOS teknolojisi ile alakalı. İkisi aynı anda da olabilir yani. Bu kısmı yanlış anlamışsınız. UEFI vs FreeDOS diye bir şey yok yani.

Hayır, UEFI her zaman vardır. FreeDOS olmasa bile.

Yukarıda dediğim gibi UEFI bambaşka, FreeDOS bambaşka bir şeydir. FreeDOS yerine Windows kuruyorsunuz ve Windows kullanıyorsunuz. Canınız sıkıldığında, ne zaman isterseniz Windows'u silip istediğinizi kurabilirsiniz.

Arkadaşlar bilgisayar alacağım ama bazı emin olmadığım sorular var.
FreeDOS bana sorun yaratır mı?
FreeDOS ile UEFI arasındaki fark nedir?
FreeDOS bir işletim sistemidir. Şu Linke tıklayıp bakınız.

FreeDOS, Microsoft'un 1999'da MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine serbest DOS'u yaşatmak için doğmuş GNU genel kamu lisansı kapsamında açık kaynaklı gelişmiş bir DOS tabanlı işletim sistemidir.

Hayır FreeDOS sisteme sadece Windows işletim sistemi ile sınırlı kalmaz. İster Linux tabanlı sistem kur ister herhangi bir Windows sürümü, hangisini tercih ediyorsan odur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Çok teşekkür ederim bir sorum daha var. UEFI sisteme Linux kurulurmu. Yanlış anlamış olabilirim kusura bakma.

Çok teşekkür ederim bir sorum daha var. UEFI sisteme Linux kurulur mu? Yanlış anlamış olabilirim kusura bakma.

Sadece flash belleğe istediğin işletim sistemini. ISO formatında yazdır zaten her şekil kurabilirsin.
Gerisini boş ver birkaç video veya forumlara bakarak hiç zor olmadığına farkına varabilirsin sadece MBR ve GPT sadece bunlara dikkat et (Windows kurulum yardıcısımda sorulmuyor ama herhangi bir GNU/Linux dağıtımında önemli oluyor.) Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı