Çözüldü FreeDOS nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zafercocugu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar alacağım ama bazı emin olmadığım sorular var.
FreeDOS Bilgisayar'a Windows 10 kurduktan sonra artık sadece Windows mu kurulabilir demek mi?
FreeDOS UEFI'ye göre yavaş mı?
FreeDOS işletim sistemi kurduktan sonra UEFI mı olur?
FreeDOS bana sorun yaratır mı?
FreeDOS ile UEFI arasındaki fark nedir?

Çözüm
FreeDOS, Microsoft'un 1999'da MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine serbest DOS'u yaşatmak için doğmuş GNU genel kamu lisansı kapsamında açık kaynaklı gelişmiş bir DOS tabanlı işletim sistemidir.

Hayır FreeDOS sisteme sadece Windows işletim sistemi ile sınırlı kalmaz. İster Linux tabanlı sistem kur ister herhangi bir Windows sürümü, hangisini tercih ediyorsan odur.
Evet kurulabilir.

Çok yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim. FreeDOS demek yani sadece işletim sistemi kurulmamış demek mi? Bir de FreeDOS olmayan sistemlerde Linux kurulabilir mi? FreeDOS'da kodlama satırları tarzı şeyler var galiba bu kodlama satırları tarzımsı şeyler kafa karıştırabilir mi?
Çok fazla soruyorum kusura bakmayın.

Çok yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim. FreeDOS demek yani sadece işletim sistemi kurulmamış demek mi? Bir de FreeDOS olmayan sistemlerde Linux kurulabilir mi? FreeDOS'da kodlama satırları tarzı şeyler var galiba bu kodlama satırları tarzımsı şeyler kafa karıştırabilir mi?

Ne demek biz burada gönüllü olarak cevap veriyoruz🙂, FreeDOS olmayan da olan da kuruluyor.

2.pek fazla karıştırmıyor zaten alışınca keyifli oluyor.

FreeDOS işletim sistemi kurulmamış anlamına gelmez bazı üretici firmalar maliyeti düşürmek amacıyla FreeDOS kurarlar.
Dediğimiz gibi ister GNU/Linux kur ister Windows kur tercih senin sadece bir flash bellek ile istediğini kur.
FreeDOS bir nevi MS-DOS işletim sisteminin ücretsiz versiyonudur yani için rahat olsun.

FreeDOS kısacası işletim sistemi olmayan cihazlar FreeDOS tur. Fabrikada parçaları sıfır takılmış hiçbir önyükleme yapılmamış cihazlardır. Eğer FreeDOS cihazınız varsa 16gb usb 3.0 belleğinize microsoft un sitesinden windows 10 un iso dosyasının veya windows kurulum aracı ile flash belleğinize yazıp, bilgisayarınıza bios'tan kurulum yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı