FreeDOS Nedir?

Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Microsoft'un 1999'da MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine, FreeDOS'u (Serbest DOS) yaşatmak üzere Genel Kamu Lisansı kapsamında kaynak kodları açık bir şekilde geliştirilen bir DOS işletim sistemidir.

Tamamen ücretsiz olması ve tamamen açık kaynaklı bir işletim sistemi olması, FreeDOS'u ana amacına ulaşmasını sağlayan kilometre taşları.

FreeDOS bir işletim sistemi mi? Yoksa boş bir PC mi? Ayrıca FreeDOS PC ilk kez açınca ekrana BIOS ayarları mı geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Freedos benim en aktif kullandıklarımdandır.
Sanırsam sadece benim, ve bazı bilgi kayıt (hastanelerdeki rapor kayıtları) görevlilerinin kullandığı bir işletim sistemidir. İki tane temel amacı vardır, birincisi güncel bilgisayarları paralı işletim sistemi kurulu olmadan pazarlamak üzerinedir, büyük bir ihtimalle de işinize yaramaz... İkinci amacı ise XP devrinde desteği kesilen MSDos'un yerini tutacak bir işletim sistemi olmasıdır. Eski bilgisayarlara Dos bazlı Windows kurulumunda kullanılır genellikle. Veya dediğim gibi bilgi kayıt uygulamalarında. Ben mesela Mac OS 8 emulatörü için kullanmaktayım. Ama büyük bir ihtimal ile işinize yaramaz. Belki de ben FreeDos üzerine Windows 8.1 değil de Windows 8.1 üzerine FreeDos kurmaya çalışan ilk insanımdır...

Leptoplarda iki seçenek var işletim sistemlerine dair.

Freedosve Windows8

Freedos nedir? Windows 8 laptop alırsam lisanssız işletim sistemi kuramaz mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

FreeDOS, DOS tabanlı bir işletim sistemidir. Ama çok eski kullanamazsın.
FreeDOS'lu bir PC alırsan ona sonradan lisanslı, lisanssız Windows kurabilirsin.
Peki neden FreeDOS'lu bilgisayarlar satıyorlar?
Maliyetten düşmek için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı