Freelancer işlerde fatura kesmek gerekir mi?

Daha fazla  
18 yasindayim internetten isler yapiyorum kazandigim para miktari guzel bir miktar fatura iesmeden devam etsem bir şey olur mu? Yani gereksiz geliyor vergi odemek icin fatura gerekiyor mu?

18 yasindayim internetten isler yapiyorum kazandigim para miktari guzel bir miktar fatura iesmeden devam etsem bir şey olur mu? Yani gereksiz geliyor vergi odemek icin fatura gerekiyor mu?
Evet fatura kesmek zorundasın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnternetten sağladığın her geliri faturalandırmak zorundasın. 1-2 seferden sorun yaşamama ihtimalin yüksek ama süreklilik ve aylık kazanç elde ediliyorsa şirket kurup fatura kesmek zorundasın. Bir muhasebeciden destek alabilirsiniz.

Küçük miktarlar sıkıntı çıkarmaz. Zaten vergi levhan yok daha. İlle de risk almam fatura keserim diyorsan itemsatış senin adına kesiyor.

Küçük miktarlarda şirkete gerek yok diye biliyorum.
Küçük miktarlar sıkıntı çıkarmaz. Zaten vergi levhan yok daha. İlle de risk almam fatura keserim diyorsan itemsatış senin adına kesiyor.
Bahsettiğimiz "küçük miktar" ne kadar oluyor hocam bende hep böyle duydum ama bu küçük miktar ne kadar?

Küçük miktarlarda şirkete gerek yok diye biliyorum.

Bahsettiğimiz "küçük miktar" ne kadar oluyor hocam bende hep böyle duydum ama bu küçük miktar ne kadar?

Küçük miktar denmesinin sebebi maliyenin radarına takılma ihtimalin olduğu icindir. Bu miktar sanırım yıllık 40-50k ama yine de bunu bir iş olarak yapacak isen bir muhasebeciden destek alman gerekiyor. Yoksa devletin küçük miktarda vergi vermene gerek yok diye bir kanunu yok. Ama sana tavsiyem suanlik kazandigin parayı sitenin havuzunda bekletmen.

Küçük miktarlar sıkıntı çıkarmaz. Zaten vergi levhan yok daha. İlle de risk almam fatura keserim diyorsan İtemsatış senin adına kesiyor.

Kullaniciya yanlış bilgi verme hocam İtemsatış'in böyle bir hizmeti yok.

Küçük miktar denmesinin sebebi maliyenin radarına takılma ihtimalin olduğu icindir. Bu miktar sanırım yıllık 40-50k ama yine de bunu bir iş olarak yapacak isen bir muhasebeciden destek alman gerekiyor. Yoksa devletin küçük miktarda vergi vermene gerek yok diye bir kanunu yok. Ama sana tavsiyem suanlik kazandigin parayı sitenin havuzunda bekletmen.

Kullaniciya yanlış bilgi verme hocam İtemsatış'in böyle bir hizmeti yok.
Doğru bilgi veriyorum. İtemsatışta eski mağazayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı