FreeLancer veya BugHunter olmak

591016

Decapat
Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.

Benim matematiğim kötü yani üniversite okuyup bir işe girebileceğimi sanmıyorum bu yüzden hayalim olan ve sürekli yapmak istediğim ayrıca kafamında bu işe yattığı bir meslek var, siber güvenlik. Evde Udemy'den olsun YouTube'dan olsun kurs izleyerek kendimi yazılım dillerinde geliştirebilirim.

Şimdi gelelim sorumuza: Ben BugHunter veya FreeLancer olmak istiyorum ama aklıma bir soru geldi mesela yazılım dillerini öğrenmek için başladım kurslara: HTML, CSS, JavaScript, Java, Python, C++, Ruby, C# gibi bunları öğreneceğim ama matematik ne kadar düzeyde gerekir? Şimdi demeyin beyin geliştirir diye benim aklım yatkın siber güvenliğe o yüzden beyin geliştirmesi dışında matematiğe ihtiyacım var mı? Varsa ne düzeyde ve hangi alanlarda veya hangi dillerde? (HTML işaretleme dili onu yazmayın da)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygulamanın düzgün çalıştığını test etmek ve çalışmayan kısmının kiminle alakalı olduğunu anlamanız yeterli. Matematik gerekli değil.

Onları anlayabilirim ama bughunter olmakla ilgili başka bir konum daha vardı birileri bana şöyle yazmıştı.

Ben: Sorum kısaca şu;
Yazılım dilleri öğreneceğim, bug bounty yapacağım kısaca etik hacker olmak istiyorum bu yüzden matematik şart mı?
Şartsa hangi düzeyde şart?
Peki neden şart?

Count adında kullanıcı: Yazılım için matematik zekası ve disiplin şart.
Bunlar sizde varsa matematiği de kolayca yaparsınız zaten, sorun olmaz. Matematik altyapınız yoksa da öğrenebilirsiniz.
Yoksa sistemlerde açık ararken integral hesaplamayacaksınız, matematik öğrenmemek için direniyorsanız ve sayısal zekanıza, disiplininize güveniyorsanız deneyimleyebilirsiniz.

Ben: Zekama güvenim tam, hafızamda kuvvetli matematiği öğrenemiyorum sadece.

Bitwise adında kullanıcı: Abstrakt ve algoritmik dusunebilme yetenegi gerekli. Dogru duzgun bug report yazabilmek icin de bu gerekli zaten. Eger bug hunt yapacagin yazilim matematik uzerine kurgulu degilse (örneğin Matlab) oturup da diferansiyel denklem cozmeyeceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onları anlayabilirim ama bughunter olmakla ilgili başka bir konum daha vardı birileri bana şöyle yazmıştı.

Ben: Sorum kısaca şu;
Yazılım dilleri öğreneceğim, bug bounty yapacağım kısaca etik hacker olmak istiyorum bu yüzden matematik şart mı?
Şartsa hangi düzeyde şart?
Peki neden şart?

Count adında kullanıcı: Yazılım için matematik zekası ve disiplin şart.
Bunlar sizde varsa matematiği de kolayca yaparsınız zaten, sorun olmaz. Matematik altyapınız yoksa da öğrenebilirsiniz.
Yoksa sistemlerde açık ararken integral hesaplamayacaksınız, matematik öğrenmemek için direniyorsanız ve sayısal zekanıza, disiplininize güveniyorsanız deneyimleyebilirsiniz.

Ben: Zekama güvenim tam, hafızamda kuvvetli matematiği öğrenemiyorum sadece.

Bitwise adında kullanıcı: Abstrakt ve algoritmik dusunebilme yetenegi gerekli. Dogru duzgun bug report yazabilmek icin de bu gerekli zaten. Eger bug hunt yapacagin yazilim matematik uzerine kurgulu degilse (örneğin Matlab) oturup da diferansiyel denklem cozmeyeceksin.

Hocam iki mesajda çok temiz durumu açıklamış, madem yeni konu açtınız daha gündelik hayattan bir örnek vermeye çalışayım:

Matematik bilgisinden kasıt, mesela bir problem sorusunda ne istenildiğini hangi adımlar ile çözüleceğini farkebilmek gibi düşünebilirsiniz. Oturup işlem yapmayacaksınız.

Matematik mantığın temeli. Matematiğin neresini bilmiyorsun? Hesap yapmak zor geliyorsa, mantık kurmakta da zorlanırsın. Bir de kim takar Udemi'den video izlemiş birini. Boş hayallere vaktini tüketme. Hayat zaten kısa.

Matematik mantığın temeli. Matematiğin neresini bilmiyorsun? Hesap yapmak zor geliyorsa, mantık kurmakta da zorlanırsın. Bir de kim takar Udemi'den video izlemiş birini. Boş hayallere vaktini tüketme. Hayat zaten kısa.
Hesap yapmak neden zor gelsin

Hocam iki mesajda çok temiz durumu açıklamış, madem yeni konu açtınız daha gündelik hayattan bir örnek vermeye çalışayım:

Matematik bilgisinden kasıt, mesela bir problem sorusunda ne istenildiğini hangi adımlar ile çözüleceğini farkebilmek gibi düşünebilirsiniz. Oturup işlem yapmayacaksınız.
Biliyorum sadece eski konuya cevap gelmediği için birkaç kişiden daha cevap almak istedim. Tamamen emin olabilmek için.

Udemy'den olsun YouTube'dan olsun demişim bilişim kurslarına gitmeyeceğim ne malum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı