FreeSync açılınca tam ekran titremesi

EmrePX

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle monitörüm 144Hz ve ekran kartım RX580 8GB.

FreeSync'yi açınca çoğu oyunda Fullscreen yaptığım zaman sorun yaşıyorum. Oyun 144 FPS'den aşağı düşünce çok kasıyormuş gibi oluyor ve ekran titriyor. Oyunlardaki v-sync seçeneğini etkinleştirdiğim zamanda kasma hissiyatı azda olsa geçse de hala ekran titriyor ve takılıyormuş gibi oluyor. Oyunu Windowed ya da Borderless yaptığım zaman bu problem ortadan kalkıyor fakat doğal olarak FPS düşüyor. Fakat her oyunda böyle olmuyor. Gözlemlediğim kadarıyla iyi sistem isteyen oyunlarda 144 FPS olmasa bile böyle bir problem olmuyor, gayet akıcı oynayabiliyorum. Bu sorunun bir çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile sorun yaşadığın oyuna girip ince ayar yapacaksın yani grafik ayarlarını 144FPS verebilecek seviyeye getirip kaydedip çık. Sonra Freesync açıp V-Sync aç. Oyun içi FPS limitleme ayarı varsa kapat. Eğer oynadığın oyun güçlü bir sistem istiyorsa yani 144FPS ye ulaşamıyorsan Vsync kapatman gerekiyor bu ayar FPS, Hz yi aştığı zaman açılır. Sürücülerini mutlaka güncel tutmayı unutma.

MSI Afterburner ile sorun yaşadığın oyuna girip ince ayar yapacaksın yani grafik ayarlarını 144FPS verebilecek seviyeye getirip kaydedip çık. Sonra Freesync açıp V-Sync aç. Oyun içi FPS limitleme ayarı varsa kapat. Eğer oynadığın oyun güçlü bir sistem istiyorsa yani 144FPS ye ulaşamıyorsan Vsync kapatman gerekiyor bu ayar FPS, Hz yi aştığı zaman açılır. Sürücülerini mutlaka güncel tutmayı unutma.
Sorun yaşadığım oyunda vsync açıp 144 FPS sabitlediğimde de aynı titreme ve donma var. Ne olursa olsun tam ekran ayarında sürekli titriyip donuyor. Bu daha çok düşük sistem isteyen oyunlarda oluyor. Sürücüler güncel. Zaten güçlü sistem isteyen oyunlarda sorun yaşamıyorum.

Benim de başıma geldi arkadaşlar. Sorun bence kablo ile alakalı. Daha önce Display Port (DP) ile kullanırken hiçbir sorun yaşamadım. Fakat DP kablom arıza yaptığını düşündüğüm için (ekran çözünürlüğüm düştü ve sürücü tekrar yüklemesi gibi işlemler çözüm olmadı) HDMI kablosu taktım. Ne olduysa ondan sonra oldu. Freesync açıkken ekran titriyor. Bunu da Freesync test ile farkettim. Elimde şu an DP kablosu olmadığı için tekrar deneyemiyorum fakat sorun HDMI ile alakalı.

-Konuyla alakalı başka bir başlıkta yazdığım yazıyı aynen kopyaladım.

Benim de başıma geldi arkadaşlar. Sorun bence kablo ile alakalı. Daha önce Display Port (DP) ile kullanırken hiçbir sorun yaşamadım. Fakat DP kablom arıza yaptığını düşündüğüm için (ekran çözünürlüğüm düştü ve sürücü tekrar yüklemesi gibi işlemler çözüm olmadı) HDMI kablosu taktım. Ne olduysa ondan sonra oldu. Freesync açıkken ekran titriyor. Bunu da Freesync test ile farkettim. Elimde şu an DP kablosu olmadığı için tekrar deneyemiyorum fakat sorun HDMI ile alakalı.

-Konuyla alakalı başka bir başlıkta yazdığım yazıyı aynen kopyaladım.
ben DP kablosu kullanıyorum ekran kartım RX 5500 XT freesync ı açınca ekran durmadan gidip geliyor bu konuda yanloz değilsiniz

Arkadaşlar varmı çözüm bulabilen bendede aynı sorun var Asus rx5500xt ekran kartım var DP ile 144 hz monitöre bağladım gri ve siyah tonlarda sanki ışık alçalıp yükseliyor gibi oluyor.

Konu'nun üzerinden baya zaman geçmiş ama önemli bir şey söylemek istiyorum.
Bende de aynı problem oluyor fakat tahminimce sorunun kaynağı monitörün refresh hızının sürekli değişmesi. Fps sabitlesem dahi sürekli yenileme hızı değişiyor. Misal 144 fps sabitliyse hz bir 139'a düşüyor bir 144'e çıkıyor sürekli yenileme hızı değiştiği için de böyle titremeler oluyor ama ben de hala çözüm bulamadım :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı