FreeSync brightness flickering

devrim921

Femtopat
Daha fazla  
Yeni FreeSync özelliği olan bir monitör aldım (144Hz). Ama FreeSync açtığımda ekran bazen bozuk bir ampul gibi kıprışıyor. Sorunu anlatabildim mi bilmiyorum ama muhtemelen bilenler vardır. Yabancı kaynaklara baktığımda düşük Hertz'den dolayı olduğunu söylüyorlar ama monitörüm 144Hz ve FPS seviyem de gayet iyi. Sorun ne olabilir?

FPS oyuncusu iseniz FreeSync kullanmanızı önermiyorum. Ayrıyeten aradaki farkı da pek hissedeceğinizi de düşünmüyorum. Açıkken sorun yaşadığınızı hissediyorsanız kapatın kafanız rahat oynayın :)

Evet FPS oyuncusuyum ama fark hissettiriyor. Kapalıyken 110-140 arası FPS alıyorum, açıkken 200'lere kadar çıkıyor.
Curved VA panellerde yaygin bir durum. Eger sizin monitörunuz de Curved ve VA panel ise bu durum normal.

Curved fakat panel türünü bilmiyorum. Hiçbir yerde yazmıyordu. Nereden öğrenebilirim?

Son düzenleme:
Bende de parlaklık titreme sorunu var. AMD'nin bilinen sorunlarında şu var:

• Radeon ™ FreeSync etkinleştirildiğinde ve oyun kenarlıksız tam ekran kullanmak üzere ayarlandığında bazı oyunlarda veya uygulamalarda aralıklı olarak parlaklık titremesi meydana gelebilir.
    Ben sorunun bundan kaynaklı olduğunu ve AMD'nin bir gün çözeceğini sanıyorum.

Bende de parlaklık titreme sorunu var. AMD'nin bilinen sorunlarında şu var:

• Radeon ™ FreeSync etkinleştirildiğinde ve oyun kenarlıksız tam ekran kullanmak üzere ayarlandığında bazı oyunlarda veya uygulamalarda aralıklı olarak parlaklık titremesi meydana gelebilir.
    Ben sorunun bundan kaynaklı olduğunu ve AMD'nin bir gün çözeceğini sanıyorum.

Genel bir sorun demek :( umarım en kısa sürede düzeltirler.

Yaşadığınız sorun AMD'nin güncellemesiyle ilgili bir problem. 144 Hz monitör kullanıyorum ve aynı şeyi bende yaşıyorum. Oyun içinden Hz sabitlemeyi 120 yaparsanız şu anlık sorun çözülecektir.

Yeni FreeSync özelliği olan bir monitör aldım (144Hz). Ama FreeSync açtığımda ekran bazen bozuk bir ampul gibi kıprışıyor. Sorunu anlatabildim mi bilmiyorum ama muhtemelen bilenler vardır. Yabancı kaynaklara baktığımda düşük Hertz'den dolayı olduğunu söylüyorlar ama monitörüm 144Hz ve FPS seviyem de gayet iyi. Sorun ne olabilir?

Oyunun FPS değeri ile senin Hz değerinin Fark'nın çok olmaması lazım. Yani en fazla 120 FPS aldığınız bir oyunda 165 Hz yapmaya kalkışırsanız. Ekran titrer.

Bir de hocam monitörünüzün 144 Hz olması. Hemen 144 de çalıştığı anlamına gelmiyor geliştirici ekran ayarlarından da 144 özel olarak seçmeniz gerek. CS:GO gibi oyunlarda ise oyunu başlatmadan önce özelliklerine gelip ekran yenileme hızınızı yazmanız gerek.

Oyunun FPS değeri ile senin Hz değerinin Fark'nın çok olmaması lazım. Yani en fazla 120 FPS aldığınız bir oyunda 165 Hz yapmaya kalkışırsanız. Ekran titrer.

Bir de hocam monitörünüzün 144 Hz olması. Hemen 144 de çalıştığı anlamına gelmiyor geliştirici ekran ayarlarından da 144 özel olarak seçmeniz gerek. CS:GO gibi oyunlarda ise oyunu başlatmadan önce özelliklerine gelip ekran yenileme hızınızı yazmanız gerek.
Yok dediğim gibi sadece oyunla alakalı değil, durduk yerde de oluyor. Ayarlardan 144 seçtim tabii ki de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı