FreeSync Monitör Almaya Değer Mi?

Dostum, 4ms saniye istemiyorsun anladım. 1ms olsa pahalı olacak, o özelliklere
4ms ile 1ms'nin farkını çok görmezsin ama Sync'in farkını yırtılmaya uygunsa 144Hz'nin farkını fazla FPS alınca görürsün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu 1ms yazan ucuz monitörlerin hepsi satış stratejisi. Okadar para verip ikinci el değil 1200 lira verip sıfır alacaksın. 4ms olması neyi hoşuna gitmedi acaba ? Ben gözlemleyemedim şahsen 1ms ile 4ms farkını çıplak gözle . Bizide aydınlat bilelim.

Çoğu 1ms yazan ucuz monitörlerin hepsi satış stratejisi. Okadar para verip ikinci el değil 1200 lira verip sıfır alacaksın. 4ms olması neyi hoşuna gitmedi acaba ? Ben gözlemleyemedim şahsen 1ms ile 4ms farkını çıplak gözle . Bizide aydınlat bilelim.
Hocam zaten 1 ms ile 5 ms arasındaki fark ile FreeSync ve NoSync arasındaki fark aynı gibi. Yani hepsi büyük elzem arzeden özellikler değil. Ben kullanıcıların fikrini almak istedim sadece. Kimisi FreeSync in bir işe yaramadığını bir etki görmediklerini söylüyor kimisi almışken o da olsun işe yarar diyor. Aslında 60 HZ 5 ms standart monitörlerden neredeyse hiç farkları yok zaten.

Kim diyor farkı yok işe yaramaz diye ? Her cahilin lafına kanmayın . 60hz de kullandım, 144hz freesync de kullandım. İkisi arasındaki farkı görememiş ise kesinlikle kördür.
60hz freesync kullanırsan eğer 60 fps üstünü göremezsin ama freesync olduğu için yırtılma olmaz. Freesync yoksa cayır cayır yırtılır görüntü. Aynı şey 144hz içinde geçerli.

Freesync almazsan eğer görüntüde yırtılmaların önüne geçemezsin. İmzamda bulunan monitör daha yeni aldım . 60 hz tn panelden geçince oyun oynadığımı anladım. 144hz, freesync ve 4ms aynı anda çalışıyor ve kutudan dp kabloda çıkıyor . O baktığın wievsonic monitöre 10 takla attırır.
Bende monitör bakıyorumda bu imzanızdaki monitör dikatimi çok çekti. Memnunmusunuz acaba ? Ne kadara almıştınız ? Birde video izledim oyun oynarken durup ilerleyince siyah görüntüler bi acayip olup normale dönuyordu öyle bir sorunu varmı acaba

Freesync mükemmel bir teknoloji şahsen, kullandım ve gördüm. Yüksek FPS'de ekran yırtılmalarını yok etmesini geçtik kaldı ki oyunu daha akıcı ya düzgün yapmakta.

Kesinlikle değer.

Ayrıca kafayı ms'ye çok takma, 1 ms ile 5 ms arasında kendim denedim hiç fark yok, asıl fark Hz değerinde başlamakta.

Ayrıca Freesync monitörler 3 ms'ye kadar inebiliyor, her ne kadar 3ms olsa da IPS paneli gözden çıkarmamak lazım.
Hocam zaten 1 ms ile 5 ms arasındaki fark ile FreeSync ve NoSync arasındaki fark aynı gibi. Yani hepsi büyük elzem arzeden özellikler değil. Ben kullanıcıların fikrini almak istedim sadece. Kimisi FreeSync in bir işe yaramadığını bir etki görmediklerini söylüyor kimisi almışken o da olsun işe yarar diyor. Aslında 60 HZ 5 ms standart monitörlerden neredeyse hiç farkları yok zaten.
60Hz 5ms standart monitörden farklılar, bir kere çoğu en az 75Hz ve 3ms, ayrıca çoğu IPS panel kullanıyor

60Hz monitörde V-SYNC açmadan oyunu rahat oynayamazsınız, kasıyor gibi gelir hep, V-SYNC açarsınız düzelir fakat bu seferde V-SYNC'nin en az 40ms olan, oyundan oyuna 90ms'ye çıkan deli gecikmesiyle uğraşırsınız.

Ayrıca FreeSync monitörlerin asıl olayı Hz değiştirebilmesi, FPS'niz kaç ise Hz'yi ona göre düşürüp arttırıyor, bu sayede sorun olmuyor.

Almaya değer, pahalı da değil.

Bende monitör bakıyorumda bu imzanızdaki monitör dikatimi çok çekti. Memnunmusunuz acaba ? Ne kadara almıştınız ? Birde video izledim oyun oynarken durup ilerleyince siyah görüntüler bi acayip olup normale dönuyordu öyle bir sorunu varmı acaba
1200 liraya trendyol dan aldım. Hem Va panel hemde, 144 hz freesync olması bu fiyata bedava zaten.
Renklerde hiç bir sorun yok . İlk geldiğinde ayarsız olduğu için el ile ayar yapıp en doğru rengi bulabilirsin. Siyahlar tam siyah . Oyunda zaten seni sarıyor içine .

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190511-053439633_1.jpg
    Screenshot_20190511-053439633_1.jpg
    98,4 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_20190511-053306665_1.jpg
    Screenshot_20190511-053306665_1.jpg
    177,3 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Bende F390 modeli var. Zaten tek farkı ayakları. Çok memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim. Curved olması da bir ayrı güzel. Ayrıca monitörde oyun modu diye bir olay var. Görüntüyü muhteşem yapıyor.
2.el monitörler ile uğraşmak yerine sıfır Samsung LC24F396FHMXUF tavsiye ederim.

1200 liraya trendyol dan aldım. Hem Va panel hemde, 144 hz freesync olması bu fiyata bedava zaten.
Renklerde hiç bir sorun yok . İlk geldiğinde ayarsız olduğu için el ile ayar yapıp en doğru rengi bulabilirsin. Siyahlar tam siyah . Oyunda zaten seni sarıyor içine .
Of of, VA panel, tam siyah. Efsanedir şimdi o. Masaüstüne siyah arkaplan koymak falan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı