Freesync mükemmel bir teknoloji şahsen, kullandım ve gördüm. Yüksek FPS'de ekran yırtılmalarını yok etmesini geçtik kaldı ki oyunu daha akıcı ya düzgün yapmakta.
Kesinlikle değer.
Ayrıca kafayı ms'ye çok takma, 1 ms ile 5 ms arasında kendim denedim hiç fark yok, asıl fark Hz değerinde başlamakta.
Ayrıca Freesync monitörler 3 ms'ye kadar inebiliyor, her ne kadar 3ms olsa da IPS paneli gözden çıkarmamak lazım.
Hocam zaten 1 ms ile 5 ms arasındaki fark ile FreeSync ve NoSync arasındaki fark aynı gibi. Yani hepsi büyük elzem arzeden özellikler değil. Ben kullanıcıların fikrini almak istedim sadece. Kimisi FreeSync in bir işe yaramadığını bir etki görmediklerini söylüyor kimisi almışken o da olsun işe yarar diyor. Aslında 60 HZ 5 ms standart monitörlerden neredeyse hiç farkları yok zaten.
60Hz 5ms standart monitörden farklılar, bir kere çoğu en az 75Hz ve 3ms, ayrıca çoğu IPS panel kullanıyor
60Hz monitörde V-SYNC açmadan oyunu rahat oynayamazsınız, kasıyor gibi gelir hep, V-SYNC açarsınız düzelir fakat bu seferde V-SYNC'nin en az 40ms olan, oyundan oyuna 90ms'ye çıkan deli gecikmesiyle uğraşırsınız.
Ayrıca FreeSync monitörlerin asıl olayı Hz değiştirebilmesi, FPS'niz kaç ise Hz'yi ona göre düşürüp arttırıyor, bu sayede sorun olmuyor.
Almaya değer, pahalı da değil.