FreeSync monitörde G-Sync açma

tigowl

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2019
Mesajlar
54
Monitörüm FreeSync destekliyor ekran kartım 1050 Ti. NVIDIA denetim masasında G-Sync kısmı DP ile bağladığım zaman monitörü otomatik olarak aktifleşiyor. Tabi ki bu özelliği kullanıp faydasından yararlanmak isterim ama benim için iyi mi değil mi bilmiyorum. Nasıl anlayabilirim? Technopat'ın videosunu izledim her şey tamam ama fayda sağlayıp sağlamadığını test etme kısmını bir türlü anlayamadım yardımcı olur musunuz? Ek olarak monitörümü HDMI ile bağladığım zaman ekranda yırtılmalar meydana geliyor. DP'ye geçtiğim zaman sorun ortadan kalkıyor. Garantim devam ediyor hala bu olayın garantilik bir durumu var mı yoksa normal mi?
 
Dediklerinze göre HDMI'ya geçince G-Sync deaktif oluyor. Bu yüzden yırtılmalar oluyor. Bu ''sync'' teknolojileri zaten ekrandaki yırtılmaları önler. Garantiye göndermelik bir durum yok. Ortada bir sorun yok.

Faydayı ekrandaki yırtılmaları önleyerek sağlıyor zaten.
 
Tabii ki G-Sync normale göre daha iyidir. HDMI takınca deaktif olmasi normal, zira G-Sync DisplayPort üzerinden çalışıyor.
 
DP takılıyken G-Sync'i deaktif ettiğim zaman yine yırtılma olmuyor ama. Bu yüzden anlayamıyorum açık mı kalsın kapalı mı kalsın olayını.
 
Yırtılma sadece HDMI takılıyken oluyor. HDMI takılıyken zaten g ysnc kullanılmıyor. DP girişini kullandığım zaman G-Sync otomatik açılıyor. DP kullanırken G-Sync açık veya kapalı olması fark etmeden yırtılma olmuyor. Benim derdim DP açıkken gsync açık olunca mı daha iyi performans ve kalite alırım kapalıyken mi? Sonuçta monitörüm FreeSync destekli gsync değil.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı