Monitörde AMD FreeSync özelliği nasıl aktif edilir?

elessar dunedan

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Sizler kadar bu işin kurdu değilim desteğiniz lazım o yüzden.

Monitörüm: MSI 27" Optix G27CQ4 Gaming monitör, Curved, WQHD, VA, 165Hz, 1ms, HDMI+DP

Anakartımı da : MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi AM4 DDR4 4600 MHz (OC) 2X M.2 USB 3.2 HDMI RGB ATX olarak değiştirdim daha yeni ama daha kurmadım sistemi.

Ekran kartımda Asus Dual GeForce RTX 2060 OC DUAL-RTX2060-O6G-EVO 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - incehesap.com

İşlemci: Ryzen 5 3600 3.6GHz 6 çekirdek 35MB.

Sorum şu: 165Hz kullanmak için ve AMD FreeSync özelliğini aktif edebilmek için ne yapabilirim? HDMI to DP işe yarar mı? Eğer yararsa hangi özellikte bir kablo almalıyım? Şimdiden sağ olun.

Son düzenleme:
Herhangi bir işe yaramıyor FreeSync. 165'ten fazla FPS alıyorsan V-Sync açman lazım çalışması için. V-Sync açtıktan sonra FreeSync ne işe yarıyor? Çalışsa bile monitördeki karanlık alanlar titriyor. Açma daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
DisplayPort kablo hem monitörde hem de ekran kartınız tarafında destekleniyor. Benim önerim HDMI yerine DisplayPort ile bağlamanız.
Monitörün kutusundan çıkan hem hdmi hem de DP kablom var halihazırda. Benim sorum dönştürücüye gerek var mıydı aslında. Sanırım dediğin gibi DP kablomu monitörüme bağladıktan sonra kasada ki HDmi girişine bağlasam yetecek ve 165Hz alabileceğim?

Yapman gereken hiçbir şey yok monitörden çıkan DP kablosunu ekran kartına takıyorsun. Ayarlardan monitör frekansını 165 Hz seçiyorsun oyunlarda Sync açıyorsun keyfine bakıyorsun. Bende Free Sync bir monitör var. Ama gync de desteklediği için NVIDIA otomatik olarak Sync teknolojisini aktifleştirdi. Eğer taktığın zaman performanslı kullanamazsan o zaman müdahalelerde bulunursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı