FreeSync olmayan monitör oyunlarda sıkıntı yaratır mı?

Turok_28

Hectopat
Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden G-Sync için monitörlerde ayrı bir çip kullanılıyordu. Artık çoğu FreeSync destekleyen monitörde de G-Sync açılabiliyor.
Bu arada önemli bir özellik değil bence. Açmayınca da belirli FPS aralıklarında değilsen çok belli olmuyor. Ve açınca gecikme artıyor.

Bazı monitörler sadece FreeSync(amd için) bazıları sadece G-SYNC(nvdia için) monitörler oluyor. Şu an bazı monitörler her ikisini de kullanıyor bir monitör için ben de geçen mart ayında PC toplamıştım dikkat etmeden 144 Hz Free Sync destekli monitör aldım açıkçası yırtılmalar çok dikkatimi çekmedi fakat siz çok kafama takarım diyorsanız G-SYNC destekli bir monitör almanız daha mantıklı olur.

Bana göre çok gerekli bir teknoloji değil. Açtığım zaman sanki mouse yavaş hareket ediyormuş gibi geliyor özellikle FPS oyunlarında. Ama 60 Hz yerine 144 Hz monitör alman çok daha iyi olur. Aralarında çok fark var.

Ama arkadaş FreeSync AMD cartlar için geçerli yazmış, ayrıca bu G-SYNC NVIDIA denetim masasından da aktifleşmiyor mu?

Amd anakartlar için değil, AMD ekran kartları içindi fakat şuanda çoğu FreeSync'li ekran NVIDIA içinde kullanılabiliyor. Paralı satın alınan birşey değil. Satın aldığında özellik olarak monitörde olması gereken bir teknoloji.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı