Frisby 600W 80+ PSU yerine PSU tavsiyesi

Bütçe
1000

profesor42

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba masaüstü bilgisayarımda tam verim alamıyorum. İşlemci konusunda ekran kartı konusunda voltaj değerleri iyi sıkıntısız da kullanıyorum. Frisby PSU mu yalnız ekran kartı ve işlemci performansının kalitesiz bir PSU olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Dalgalanmalar oluyor belli ediyor. kendim toplama bilgisayar aldım İncehesap'tan. Tam 1 yıl oldu PSU satıp değiştireceğim. Bütçe 1000 TL civarı ya da sisteme göre uygun olanı da söyleyebilirsiniz. Değiştirmemi önerdiğiniz bir parça varsa onu da söyleyebilirsiniz.

Sistemim:

Ekran kartı: ASUS Dual EVO 5500XT 8 GB mesch.
İşlemci: Intel Core i5 10400F.
Anakart: ASUS Prime Z490-V
RAM: PNY XLR8 16 GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Gaming RAM.
SSD: WD Blue SN570 500GB M.2 SSD ve Team grup CX1 500GB SATA SSD.
Monitor: MSI Optix G24C series 144Hz 1ms 1500r Curved.

Son düzenleyen: Moderatör:

Alın geçin.

Bu PSU'yu uzun zamandır kullanıyorum. Daha önceden 5500XT + 5600X li sistemimde sorunsuz kullanıyordum ekran kartımı ASUS ROG STRIX 3070 ile değiştirdim (model ismini özellikle belirttim çünkü yanlış bilmiyorsam ROG STRIX'ler bir tık daha fazla güç tüketiyor) ve hala en ufak sıkıntı çıkmadan kullanmaya devam ediyorum. Hatta bir ara 600W az mı olur diye şüpheye düşmüştüm ama en ufak sıkıntı çıkartmadı.

Saatli bomba almışsın.

1 yıldır kullanıyorum köyde olduğumdan süreklide elektrikler gidip gelir. Çok şükür zarar vermedi şimdiye kadar 😀

Sorunun kaynağı farklı ise güç kaynağı değişimi çözmeyebilir, eğer çözerse bu güç kaynağını yetkili servisine gönderip değişim talep edebilirsin. Satacak sıfır kapalı kutu güç kaynağın olmuş olur.

Zaten sıfır aldığım sistem 1 hafta sonra garantiye gönderdim mavi ekran vermesinden incehesapa bütün parçalarını garantiye göndermişlerdi. Bakacaklarını sanmıyorum. Ama gözle görülür en ufak bir sorunda göndereceğim tabii ki.

Alın geçin.

Teşekkür ederim sistemi yükseltirim diye ve bütçede sıkıntı yapmaz ise Corsair'i alacağım alamazsam High Power sipariş edeceğim.🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı