Frisby Coax FC-8890G doğru hava sirkilasyonu nasıl olmalı?

Yer
Konya/ Selçuklu
Daha fazla  
Meslek
Sıcak Demir
Selam arkadaşlar. Bir kaç ay önce yeni sistem topladım. AMD 7 2700X ve RTX2060'lı. Kasayı da Frisby Coax FC-8890G seçtim. Dahili 6x120 adet fanı var. Sıvı soğutma tercih etmedim AMD'nin kendi işlemci soğutucusunu kullanmayı tercih ettim. Ama aklıma takıldı size danışmak istedim. Bu dahili fanların 3 tanesi önde. Bunlar dışarıdan içeriye çekiyor. 2 tanesi üstte. Bunlar içeriden dışarı çekiyor. 1 tanesi de arkada. Oda içeriden dışarıya çekiyor. Ve işlemci fanı da kasanın içindeki havayı işlemciye üflüyor. Ayrıca ekran kartında da 3 tane fan var bunlarda kasanın içinde bir sirkilasyon yapıyor. Sizce fanların yönü doğrumu yoksa değiştirmeli miyim?

Hiç hava almayan bir kasa, ön panelde bulunan camı çıkartınız. Çok kötü bir tercih yapmışsınız, bunu da belirteyim:(
Vatan bilgisayardaki arkadaşlar bunu önerdiler. Bilmiyorum ama ben memnunum gayet güzel çalışması sesi felan. Tabi önerileri dikkate alıyorum. 🙏
Fanlarınızın yönleri doğru.
Teşekkür ederim. 😊

Fanların yönü doğru da, kasa seçimi berbat olmuş. Işıklı diye seçmişsiniz gibi geldi. Hava almıyor kasa zaten. Kasayı değiştirmeyi düşünmüyorsanız ön camı çıkartın. Fanların yönü doğru.

Not: Vatan önerdiyse pahalı diyedir.

Çok benzeri bir kasaya sahibim. 6 Fan ile kullanıyorum. Ekran kartımın ısınma problemini yan kapağı açarak çözdüm. Ekran kartı hem solundan hem arkasından sıcak hava veriyor. Solunda verdiği sıcak hava yan cam panele çarpıp içerde birikiyor. Seninki ile aynı fan düzeni var fakat sorunu çözemedi. Bende Yan kapağı çıkarttım 8-9 derece fark var. Önden daha iyi hava alabilen bir kasa olsaydı içerde ısı birikmesi yaşamazdım diye düşünüyorum.

Aynı kasayı kullanıyordum. Toz almasını göze alırsanız camı çıkarınca biraz düşüyor sıcaklık. Onun haricinde yetenekliyseniz kesip biçme işlemi yapabilirsiniz. Bana kalırsa o kasayı satıp biraz ekleyip değişin, ben öyle yaptım.

Arkadaşlar şöyle söyleyeyim; ben kasanın ışıklı olduğunu bile bilmiyordum. Canım sıkıldı gittim 2060 lı bir sistem toplayın dedim ertesi günde aradılar kasayı aldım getirdim eve. Yani ışığın bana bir faydası yok tabi ki. Bilseydim bu kasayı almazdım. Neyse olan olmuş. Peki ya siz hangi kasaları önerirsiniz ?

Arkadaşlar şöyle söyleyeyim; ben kasanın ışıklı olduğunu bile bilmiyordum. Canım sıkıldı gittim 2060 lı bir sistem toplayın dedim ertesi günde aradılar kasayı aldım getirdim eve. Yani ışığın bana bir faydası yok tabi ki. Bilseydim bu kasayı almazdım. Neyse olan olmuş. Peki ya siz hangi kasaları önerirsiniz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı