FSP 600W PSU patladı

lastbjorNN

Hectopat
Yer
Berlin
İyi sosyaller, oyun oynarken çat diye bir patlama sesi geldi ve evin sigortasını attırdı, şu an PC açılmıyor. Anakarta güç gittiğine dair sıvı soğutma RGB'si çalışıyor ama. Uzun süredir fan sesiyle uğraşıyordum, motor gibi ses çıkarıyordu PSU, kaç kez sök tak yaptım bilmiyorum. Fotoğraflarını ekledim, şu aşamada neye zarar verip vermediğini bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz makbule geçer. PSU falan da almayın bu firmadan rezalet.

IMG_4265.jpeg

IMG_4265.jpeg

IMG_4263.jpeg

Dosya Ekleri

• IMG_4264.jpeg
    IMG_4264.jpeg
    198,3 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
FSP normal şartlarda kaliteli güç kaynakları üreten bir marka. Markadan ziyade modellere bakmak gerekiyor. FSP rezalet, kötü değil, model sorunludur belki. Ayrıca bazen yaşanabilecek bir durum. Her güç kaynağında belli bir risk var. Geçmiş olsun. Farklı bir PSU takıp denemekten başka çareniz yok gibi sanırım. İnşallah zarar vermemiştir diğer bileşenlere.

Modeli neydi? Ayrıca nasıl bir sistemde kullandın?

FSP'nin maalesef kötü modelleri de var. Zamanında Casper'ın da bazı PSU'larını FSP üretiyordu ve o dönemlerde de şikayetler vardı.

İyi sosyaller, oyun oynarken çat diye bir patlama sesi geldi ve evin sigortasını attırdı, şu an PC açılmıyor. Anakarta güç gittiğine dair sıvı soğutma RGB'si çalışıyor ama. Uzun süredir fan sesiyle uğraşıyordum, motor gibi ses çıkarıyordu PSU, kaç kez sök tak yaptım bilmiyorum. Fotoğraflarını ekledim, şu aşamada neye zarar verip vermediğini bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz makbule geçer. PSU falan da almayın bu firmadan rezalet.

Eki Görüntüle 2520278

Eki Görüntüle 2520278

Eki Görüntüle 2520280
Model ne? Sistem ne? PSU'yu açarken gerekli önlemleri aldın mı? Kaç sefer açtın PSU'yu? Sanki biraz ben geliyorum diye diye gelmiş bu kaza, bilemedim.

Hocam bilinçsiz kullanıcı değilim, haftalık tozunu bile temizledim psu fanının. Psu fanı zamanla yerinden oynayıp motor gibi ses yapmaya başladı. Defalarca denedim düzeltmeyi, fan sanki o psu kutusuna hiç uygun yapılmamış gibiydi. Bugün de muhtemelen yetersi soğutmadan bye bye kemal dedi ve gitti.

Görsellerde her şey iyi görünüyor. Neyin patladığını bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Koruma elemanlarından biri de patlamış olabilir, yani sistemi korumak için kendi devre dışı kalmış olabilir. Diğer donanımlara zarar geldiğini düşünmüyorum. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı