Çözüldü FSP CMT192 RGB fanlarının renkleri nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam kasa fanlarınız FRGB (Fixed RGB) yani demem o ki renklerini değiştiremezsiniz.
Anakartınızın marka ve modeli nedir? Fan kabloları nereye gidiyor takip ettiniz mi?

Ana kartım ASUS H-610

@STE1N eğer yanlış bakmadıysam fanların kabloları birleşip o sizin dediğiniz bilgisayarı açma kapatma tuşunun yanındaki tuşa doğru gidiyor fakat o tuşta hiçbir işe yaramıyor. Ne yapacağım şimdi ben?

Fan kablolarının nereye gittiğini iyice kontrol edin hocam. Çoğaltıcıya takılmış mı? Anakartınızda 4 pin RGB Header var. Görselini bıraktım. Fanlarınızın kablosunu dediğim gibi kontrol edin nereye takılmış. Fan kablolarınız 4 pinli dişi tek bir başlıkta birikiyor mu ek olarak kontrol ediniz. Eğer böyle bi başlık varsa bunu anakarttaki 12V RGB Header(fotoğrafta yuvarlak içine aldığım 4 tane pine) pinlerine takın.

Ne yaptınız hocam?

Dosya Ekleri

• QQQQQQQQQ.png
    QQQQQQQQQ.png
    253,2 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Fan kablolarının nereye gittiğini iyice kontrol edin hocam. Çoğaltıcıya takılmış mı? Anakartınızda 4 pin RGB header var. Görselini bıraktım. Fanlarınızın kablosunu dediğim gibi kontrol edin nereye takılmış. Fan kablolarınız 4 pinli dişi tek bir başlıkta birikiyor mu ek olarak kontrol ediniz. Eğer böyle bir başlık varsa bunu anakarttaki 12v RGB header(fotoğrafta yuvarlak içine aldığım 4 tane pine) pinlerine takın.

Ne yaptınız hocam?

Hocam sanırsam kasanın şu açılmayan kapağının arkasından çoklayıcıya bağlanmış çoklayıcıda açma kapama düğmesinin yanındaki düğmenin altına bağlı. Kabloda o kadar uzun değil o 4 lüyü nasıl oraya takacağım bilmiyorum.

Birde bu alt kısımda bir sürü kablo var buraya sıkıştırılmış bunlar ne işe ysrıyor ve bir ilgisi var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20230708_144030.jpg
    IMG_20230708_144030.jpg
    109,9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20230708_144110.jpg
    IMG_20230708_144110.jpg
    95,8 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20230708_143639.jpg
    IMG_20230708_143639.jpg
    145,1 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20230708_144110.jpg
    IMG_20230708_144110.jpg
    95,8 KB · Görüntüleme: 34
Hocam fotoğrafları o kadar ilginç ve bulanık çekmişsiniz ki ne neresi anlaşılmıyor. Orada molex gibi psu güç kabloları görüyorum. 4 pinli başlık bir kablo var mı? O kabloların fotoğrafını atar mısınız?

Fanların kabloları kasanın reset tuşuna mı gidiyor? Çok saçma. O kabloların çoklayıcıyla anakarta veya direkt kontrolcüye gitmesi lazım. Anakartınızda RGB Header var. Asus aura ile fan renklerini kontrol edebilirsiniz ama işte fan kabloları nereye nasıl bağlanmış bakmanız gerekiyor.

Hocam kasa fanlarınız FRGB (Fixed RGB) yani demem o ki renklerini değiştiremezsiniz.
@Serogency çözmüş, haklı. Gaminggen sitesinde fanlar için RGB yazıyor. Dogrudan müsteriyi yanıltmışlar. Kasaya baktıgımızda FRGB fan yazıyor. Modları değişmez hocam. 😥

@Serogency çözmüş, haklı. Gaminggen sitesinde fanlar için RGB yazıyor. Dogrudan müsteriyi yanıltmışlar. Kasaya baktıgımızda FRGB fan yazıyor. Modları değişmez hocam. 😥
Hocam ben peki ekipmanlarımı nasıl kasaya uygun yapıcam şimdi 😢

Razer ekipmanlarım var, yani ekipmanlarımın renklerini kasanın renkleriyle uyumlu yapamam mı?
Maalesef fanlarınızın ledleri renk değiştirmiyor. ARGB fan ve kontrolcü almanız gerekiyor. Tek renk yeterli derseniz RGB fan seti alıp anakartınızın RGB headerına bağlayabilir, ASUS AURA ile renkleri değiştirebilirsiniz.
Arkadaş da olayı çözmüş. Çözüm olarak raporlarsanız iyi olur herkes faydalansın hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı