FSP FP1000 1000VA UPS ömrü ne kadardır?

BlackShadow

Kilopat
Başlıkta belirttiğim gibi, FSP FP1000 marka UPS'e sahibim, alalı 1,5 sene oldu sanırım. Bu UPS'in ömrü ne kadardır? Akü değişimi olabiliyor mu yoksa yenisini mi almak gerekir?

fp1000.jpg

6-7 yıl kadar önce işyerinde kullanmıştık ,2 yılda aküleri bozulmuştu akü degisimi için fiyatının yarısından fazla para istemislerdi.
Hocam 5 dakika bile sistemi ayakta tutsa yeter bana, kullanım amacım o ve voltaj dalgalanmalarından makinenin zarar görmesini önlemek. Yoksa çalışmamı 15-20dk sürdüreyim diye bir amacım yok. Bu şekilde kullansam 4-5 sene götürür mü acaba? 400 TL gibi bir fiyata almıştım, bozulursa yenisini alacam zaten yapacak birşey yok. Bulunduğum semtte çok fazla elektrik kesintisi oluyor çünkü.

Hocam ürünü deneyin, içindeki aküler ne kadar dayanabiliyor, eğer 3-4 dak dayanıyorsa, akülerin ömrü azalmış demektir. Aküleri kendiniz çok rahat değiştirebilirsiniz. Aküleri de internetten çok rahat bulursunuz. O alet şuan 1000tl ye satılıyor ve akülerin tanesi 130 tl civarında, içerisinde 2 tane 12V 7Ah akü var. İkisini de değiştirmek gerekir. Dediğim gibi 3-4 dak kadar dayanmıyorsa aküleri hemen değiştirin. Öyle kullanmaya devam ederseniz aküler şişme yapacak ve kömürleri akacak ve alete zarar verecek, ayrıca akülerin şişip yaptığı koku da sağlığınıza zararlı. Aletin dış kutusunun yanında şişlikler varsa zaten aküler şişmiş demektir. O durumda hiç kullanmayın, cihazlara da zarar verebilir. Aküler sağlıklı olduktan sonra aleti daha uzun yıllar kullanırsınız. Eğer min 3-4 dak. kadar dayanıyorsa her ay test yapın 3 dakikanın altına düşerse akülerinizi yenileyin.
Aküler yeni olduğunda bilgisayar yük altında değilken, bilgisayarı ve monitörü 15 dak ayakta tutuyor.

Hocam ürünü deneyin, içindeki aküler ne kadar dayanabiliyor, eğer 3-4 dak dayanıyorsa, akülerin ömrü azalmış demektir. Aküleri kendiniz çok rahat değiştirebilirsiniz. Aküleri de internetten çok rahat bulursunuz. O alet şuan 1000tl ye satılıyor ve akülerin tanesi 130 tl civarında, içerisinde 2 tane 12V 7Ah akü var. İkisini de değiştirmek gerekir. Dediğim gibi 3-4 dak kadar dayanmıyorsa aküleri hemen değiştirin. Öyle kullanmaya devam ederseniz aküler şişme yapacak ve kömürleri akacak ve alete zarar verecek, ayrıca akülerin şişip yaptığı koku da sağlığınıza zararlı. Aletin dış kutusunun yanında şişlikler varsa zaten aküler şişmiş demektir. O durumda hiç kullanmayın, cihazlara da zarar verebilir. Aküler sağlıklı olduktan sonra aleti daha uzun yıllar kullanırsınız. Eğer min 3-4 dak. kadar dayanıyorsa her ay test yapın 3 dakikanın altına düşerse akülerinizi yenileyin.
Aküler yeni olduğunda bilgisayar yük altında değilken, bilgisayarı ve monitörü 15 dak ayakta tutuyor.
Çok teşekkür ederim, hayır şu anlık bir sorunum yok, elektrik gittiğinde bazen 10 dakika kadar bile açık tutuyorum sistemi, hala ayakta. Bahsettiğiniz gibi 5 dakika bile tutmamaya başlarsa akü değiştireceğim, kendim değiştirebiliyorsam çok güzel, üründen gayet memnunum çünkü. Bu arada akü için link var mı, hiçbir bilgim yok hangisini alacağım konusunda.

Çok teşekkür ederim, hayır şu anlık bir sorunum yok, elektrik gittiğinde bazen 10 dakika kadar bile açık tutuyorum sistemi, hala ayakta. Bahsettiğiniz gibi 5 dakika bile tutmamaya başlarsa akü değiştireceğim, kendim değiştirebiliyorsam çok güzel, üründen gayet memnunum çünkü. Bu arada akü için link var mı, hiçbir bilgim yok hangisini alacağım konusunda.
Rica ederim. Akü değiştireceğiniz zaman, içini açınca mutlaka aküleri ve bağlantıları sökmeden bir foto alın, nolur nolmaz diye, tek yapmanız gereken artı eksileri doğru bağlamak. İçinden çıkan akünün özellikleri akünün üzerinde yazıyor zaten. Daha uzun dayansın diye AH değeri daha yüksek akü almayın, en fazla 7,5Ah olabilir. Farklı markaların kalitesine göre fiyat farklılıkları var , kuru akü olması önemli..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı