FSP ve Seasonic üretim yapıyor. DeepCool, Corsair Cooler Master,... markalar FSP ve SeaSonic'den aldıkları bileşenleri kendi logoları altında montajlıyor.
PSU'nun babası da SeaSonic'dir bunu kimse de inkar edemez.
Konuyu saptırarak seninle forumdan tartışmak istemiyorum. Özelden konuşuyor olsaydık seninle çok iyi tartışırdım. Sen kendin çalıp kendin oynuyorsun. Ben o iki ürün arasında alacak olsaydım FSP alırdım. PSU Tier List'de bakarsan Google'dan Hydro G Pro / PT / PTM / PTM Pro serisinin tier listte olduğunu göreceksin. DeepCool'un o modelini tier listte göremedim.Üretim yapıyor olması her modelin kaliteli olduğu anlamına gelmez.
Arkadaşım ne saçmalıyorsun sen? Üretim yapmayan markalar FSP, Seasonic ve CWT gibi markalardan üniteler alıp marka basıp satıyor diye bu o markaları dandik mi yapıyor? Kaldı ki biz Cooler Master, DeepCool gibi markalara "Bunlar Seasonic'ten ve FSP'den daha iyi PSU üreticisidir." diye bir yorumda bulunmadık. Yazılanları doğru okuyun. Bu markalar zaten PSU üreticisi değil.
Komik olan kısım da laf attığın markaların PSU üretimini de övdüğün o Seasonic ve FSP yapıyor. Yani bilgisizliğinden ötürü övdüğün FSP ve Seasonic'i gömmüş oluyorsun
Bilgisizin kim olduğu ortada.
Forumun anlamı tartışarak bir doğruyu bulmaktır meydanı kaosa çevirmek değildir. Üslubunuza dikkat etmenizi önemle rica ediyorum.Hadi canım ciddi misiniz? Yok artık. Bilmiyorduk biz zaten teşekkürler. Tek sorun, PSU üreticisi olarak bildiğiniz firmaların Seasonic ve FSP ile sınırlı olması. Ezberlemişsiniz, konuşuyorsunuz öyle sadece.
Seasonic'in bundan haberi var mı? Ne bir veri var ne bir şey. Babasıymış...
Engelle geç şuraya bak.
Tartışamazdın, çünkü bilgi birikimin yok.Özelden konuşuyor olsaydık seninle çok iyi tartışırdım.
Çünkü ATX 3.0 ve PCI-e 5.0 özellikleri bulunduran yeni bir güç kaynağı. Altyapısı ise CWT'ye ait.Sen kendin çalıp kendin oynuyorsun. Ben o iki ürün arasında alacak olsaydım FSP alırdım. PSU Tier List'de bakarsan Google'dan Hydro G Pro / PT / PTM / PTM Pro serisinin tier listte olduğunu göreceksin. DeepCool'un o modelini tier listte göremedim.
Ben de sizden bilgi birikiminizi gözden geçirmenizi önemle rica ediyorum. 6 Haziran 2023'te çıkmış bir güç kaynağını tier listte görmedim diyerek tier listte yer alan modeli öneririm diyorsunuz. Hiç yanlışlıkla arkadaşın söylediği diğer güç kaynağını açıp araştırma ihtiyacı duydunuz mu? Duymadınız, çünkü diğer tarafta taş gibi FSP varForumun anlamı tartışarak bir doğruyu bulmaktır meydanı kaosa çevirmek değildir. Üslubunuza dikkat etmenizi önemle rica ediyorum.
Senin de PSU hakkında bilgisiz olduğunu buradan da anlayabiliyoruz. PSU'nun babası da SeaSonic'dir bunu kimse de inkar edemez.
Şu forumda PSU'dan anlayan topu topu 3 kişi var. Timucin de bu kişilere karşı geliyor. Yabancı kaynaklardan da çok araştırdım ve konu açtım FSP Hydro G Pro alacak iken PSU üstadları beni PX1000-G konusunda bilgilendirdi ve yeni kasam Lancool 216'ya da güzelce sığdı. Testler ve inceleme ortada. Bir tık daha iyi diyorlar. Zaten ucuz bir model de değil.Konuyu saptırarak seninle forumdan tartışmak istemiyorum. Özelden konuşuyor olsaydık seninle çok iyi tartışırdım. Sen kendin çalıp kendin oynuyorsun. Ben o iki ürün arasında alacak olsaydım FSP alırdım. PSU Tier List'de bakarsan Google'dan Hydro G Pro / PT / PTM / PTM Pro serisinin tier listte olduğunu göreceksin. DeepCool'un o modelini tier listte göremedim.
Piyasadaki tek üretici FSP değil ama, bu mantıkla onu nasıl yapacağız?FSP derim üretici bir marka olduğu için.
Bu iş sadece markayla halledilecek bir iş değil.FSP ve SeaSonic dışında başka marka da önermem çevremdeki arkadaşlarıma.
Güncel modellerde Corsair ve Cooler Master'ın FSP ve Seasonic'le çalışmasına hiç rastlamadım.Bir çok markaya da FSP ve Seasonic üretim yapıyor. DeepCool, Corsair, Cooler Master...
Kapasitörleri ve çipleri de mi?SeaSonic ve FSP ise A'dan Z'ye bütün bileşenini kendisi üretiyor.
Eh, keşke bu kategorinin ürünleri bu kadar basit olsaydı.PSU'nun babası da Seasonic'dir bunu kimse de inkar edemez.
Şu forumda PSU'dan anlayan topu topu 3 kişi var. Timucin de bu kişilere karşı geliyor.
Aynen öyle hocam. FSP Hydro G Pro 1000W 6400 küsürdü. Deep Cool 6000 idi. Siz Deep Cool dediniz aldım ve aldıktan sonra kendimde yok ama arkadaşımın RTX 4090 13900K sisteminde test ettim hiç bir sıkıntı çıkmadı en az 30 dk. Yani linki atılan incelemede de zaten FSP'den üstün olduğunu belirtmiş Aris. 10 yıl da garantisi var. Daha ne. Alsın arkadaş eğer ihtiyacı varsa 1200W yoksa 1000W da yeter sizin dediğini gibi.Estağfurullah. Anlayan daha pek çok arkadaşımız var. Zaman zaman bizler de hata yapıyoruz, hala daha öğreniyoruz doğal olarak. Zaten yanlış bildiğim bir şey bana söylendiğinde, doğrusunu öğrenip teşekkür etmekten başka bir şey yapmıyorum.
Ama bu tarz söylemlerin ne konu sahibine, ne güç kaynağı kategorisine ne de forumun kalitesine bir katkısı var. Yok onun babası bunun amcası şunun yeğeni... Boş iş.
Konudaki ilk mesajımda PX1200G inceleme linki vardı, zahmet edip tıklayabilirdin.DeepCool'un o PSU'sunun adam akıllı incelemesine ben pek rastlamadım.
Gerçi yanlış zaten kendi mesajında başlıyor, incelemesini bile görmediğin bir ürünü diğerine üstün görüyorsun.Deepcool PX1200G PSU Review - Hardware Busters
Hardware Busters - Deepcool PX1200G PSU Review - PSUshwbusters.com
İnsan üretimi oldukları için FSP'yi ve Seasonic'i de gelecekte bilemezsin, neticede tanrı üretimi değillerUzun vadede DeepCool ne gibi sorunlar çıkarır hiç kimse bilemez. Ama FSP yıllardır üretim yapıyor ve artısıyla eksisiyle ispatlı ürün.
O zaman Seasonic de PSU kralı değildir, çünkü onlar da insan üretimidir, onlar da hata yapabilir, Seasonic alırken de modele ve incelemelerine bakmak gerekirNeticede hiç bir ürün tanrı yapısı değil ve benim hiçbir firmayla da sponsorluğum veya fanboyluğum yok.
Duyar kasmaya çalışma, burası teknoloji forumu, öznel düşüncelere yer yok.Ben karşı görüşlü olunca hemen beni ezme peşindesiniz ne haliniz varsa görsün diyorum. Forumda mıyız yoksa savaş meydanında mı belli değil. Efendi efendi tartışmak varken yaygara koparıyorsunuz.
İki ürün arasından daha iyi olan önerilir, daha iyi marka olan veya sırf PSU üretiyor diye onun sattığı ürün önerilmez.Kimisi FSP'yi önerebilir kimisi de DeepCool kimisi de SeaSonic kimisi de başka markayı herkes birbirine saygı göstermesi gerekirken dalga geçer gibi davranıyorsunuz yaşınızdan başınızdan utanın diyorum.
Konuyla alakası yok, öyleyse bile şu an olay Türkiye'nin bilip bilmemesi değil, senin araştırmadan etmeden daha iyi olan model yerine ezbercilik yapıp FSP'yi önermen.DeepCool'u daha 2-3 sene öncesinde tanıyan yoktu Türkiye'de adam akıllı.