FSR 3.0 DLSS 3.0'a rakip olabilir mi?

Bütçe
7-12K

İnFlyen

Centipat
Daha fazla  
Sistem topluyorum ama ekran kartı konusunda 1 aydır kararsızım NVIDIA 8 GB VRAM'li 4060 Ti çıkardı tam bir felaket makyajlı 3070 yapmış ama DLSS çok zorluyor buradada şu aklıma geldi FSR 3.0 gerçekten bir rakip olabilir mi? İnternette çok iddalı geldiği söyleniyor hazirandada çıkacak deniliyordu ses seda yok.

Sistem topluyorum ama ekran kartı konusunda 1 aydır kararsızım NVIDIA 8 GB VRAM'li 4060 Ti çıkardı tam bir felaket makyajlı 3070 yapmış ama DLSS çok zorluyor buradada şu aklıma geldi FSR 3.0 gerçekten bir rakip olabilir mi? İnternette çok iddalı geldiği söyleniyor hazirandada çıkacak deniliyordu ses seda yok.

Olacak olmasa bile oldurucaklar çünkü FSR açık kaynak kodlu.

3060 ti al FSR 3 ile DLSS 3'lü 4060 ti seviyesine çıkabilir diye düşünüyorum

Vallahi her sene yeni bir DLSS çıkarıp eski kartlarına getirmeyeceklerse, gerçi eski dediğim 1 sene önceki NVIDIA bitmiştir benim için çünkü yaptıkları şey dalga geçmek.

NVIDIA'nın yaptığı tam bir fiyasko zaten AMD'ye driverlarına laf ederken 1 senelik kartlara DLSS 3 desteği vermiyorlar.

AMD NVIDIA ve Intel ekran kartlarına da verdiği destekle iyi övgü topluyor aslında, benim gibi GTX kullancılarının yüzünü güldürüyor.

XeSS henüz tam hazır bir yazılım değil, DLSS’n FSR dışında bir rakibi yok zaten. FSR 3.0 başarılı olursa kullanıcıları ucuz fiyatlarından dolayı AMD kartlara bi’ tık daha itecektir.

Olamaz. FSR sadece yazılım bazlı çalışan bir teknoloji, NVIDIA sırf DLSS vb. şeyler çalışsın diye karta Tensor çekirdeği koyuyor. RTX 40 serisinin 4. nesil Tensor çekirdeği varken RTX 30 serisinin 3. nesil Tensor çekirdeği var.

Eğer FSR hiçbir donanımsal destek olmadan DLSS'e rakip olabilirse bana da AMD mühendislerini tebrik etmek düşer.

RTX 40 serisine özel olma durumu ise şöyle DLSS yine aynı, sadece araya sahte frameler koyarak FPS'i yükseltiyor. Ancak çok da heveslenmeyin, çünkü bu sahte frameler Frametime'ı azaltmıyor.

Örneğin 60FPS'te 20ms Frametime varsa doğal olarak 120FPS'te 10ms olması gerek ancak işte öyle olmuyor. 120'de de 20ms oluyor.

Oynarken ne kadar etki ediyordur bilmiyorum ancak teknik arkaplanda böyle bir etkisi var DLSS3'ün.

NVIDIA, eğer her yıl bir önceki seriye DLSS desteğini kesseydi, RTX 20xx'lerde DLSS2 açamazdınız.

FSR yakında DLSS'yi geçebilir AMD bu teknoloji yolunu NVIDIA'dan çok daha hızlı kat etti eğer NVIDIA bir şey yapmazsa gg gibi.
Bu arada tavsiye ihtiyaci olan varsa RTX 4060 ya da 4060 Ti almayın RX 7700 XT alın hem RTX 3060 ile neredeyse aynı fiyat ve FSR açıkken DLSS açılmış RTX 4060 Ti'yi geçiyor.

AMD'nin ekran kartının tarihte NVIDIA'yı solladığını hiçbir zaman görmedim. Rakip olamaz. AMD her zaman gerisinden takip eder.

AMD'nin ekran kartının tarihte NVIDIA'yı solladığını hiçbir zaman görmedim. Rakip olamaz. AMD her zaman gerisinden takip eder.

Hocam hem driver problemlerini çözdüler hem de yapayzeka anlamında NVIDIA'dan daha hızlı geliştiler her zaman geriden takip eder diye bir şey yok. Sizin dediğiniz gibi olsaydı telefon piyasasından örnek vereyim mesela Apple Nokia'yı asla geçemezdi.

Ayrıca NVIDIA çok yanlış kararlar veriyor bu aralar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı