FSR 3 modları çoğalıyor!

@Geralt Victarious

RX 7600 XT ile çıkacak muhtemelen piyasaya. Tam sürüm için farklı bir güncelleme olsa gerek. Daha geçen gün geldi ve dün denedim aynıydı. Neden Tam sürüm anlamadım. RX 7000 serisi kullanıcıları belki fayda sağlar bundan.

@Geralt Victarious

RX 7600 XT ile çıkacak muhtemelen piyasaya. Tam sürüm için farklı bir güncelleme olsa gerek. Daha geçen gün geldi ve dün denedim aynıydı. Neden Tam sürüm anlamadım. RX 7000 serisi kullanıcıları belki fayda sağlar bundan.
AMD'den böyle hareket bekliyordum. Hiçbir işe yaramayan bir teknolojiyi çıkartıyorlar, hayırlı olsun. Diyecek bir söz yok, pek kullanılacak bir teknoloji değil ileriki günlerde büyük bir güncelleme gelmezse. Bazen yüksek FPS aldığın ve FSR 3 modu veya desteği bulunmayan oyunlarda açabilrsin, onun dışında bir işe yaramaz. AFMF ile FSR 3'ü test etmedim, birbirleriyle uyumlu mu bilmiyorum.

RX 7000 serisinde daha iyi çalışacağını beklemiyorum ama akşam deneyeyim bir.

AMD'den böyle hareket bekliyordum. Hiçbir işe yaramayan bir teknolojiyi çıkartıyorlar, hayırlı olsun. Diyecek bir söz yok, pek kullanılacak bir teknoloji değil ileriki günlerde büyük bir güncelleme gelmezse. Bazen yüksek FPS aldığın ve FSR 3 modu veya desteği bulunmayan oyunlarda açabilrsin, onun dışında bir işe yaramaz. AFMF ile FSR 3'ü test etmedim, birbirleriyle uyumlu mu bilmiyorum.

RX 7000 serisinde daha iyi çalışacağını beklemiyorum ama akşam deneyeyim bir.

Hyper-RX bilmem neyle bütün olarak çalışacak diyor ama garip. Daha geçen gün link attım beta olarak yeni sürüm geldi. 24 Ocak sürümü bunların birleşmiş bir versiyonu olur anca. Yani şu hali ile çıkarsa, öyle kalıp açılmayacak bir teknoloji olacak.

@Geralt Victarious

Hayır bir de AMD yöneticisi, NVIDIA'dan önde başladık gibi bir cümle söylemiş. Neye dayanarak söylüyor bu teknoloji hakkında kafayı yemelik. Bunlar testleri çocuklara yaptırıyor bence.

Hyper-RX bilmem neyle bütün olarak çalışacak diyor ama garip. Daha geçen gün link attım beta olarak yeni sürüm geldi. 24 Ocak sürümü bunların birleşmiş bir versiyonu olur anca. Yani şu hali ile çıkarsa, öyle kalıp açılmayacak bir teknoloji olacak.
24 Ocak'ta görürüz bakalım, benim büyük bir güncelleme olacağı yönünde umudum yok. Hypr-RX çok boş ya, hadi anti-lag+ olsa anlarım ama bir şey yok ki. Bir tane de Radeon Boost var, çözünürlük düşürüyor hızlı hareketlerde onu da sevemedim.
Hayır bir de AMD yöneticisi, NVIDIA'dan önde başladık gibi bir cümle söylemiş. Neye dayanarak söylüyor bu teknoloji hakkında kafayı yemelik. Bunlar testleri çocuklara yaptırıyor bence.
Orada daha çok NVIDIA bizden faydalanacak çünkü biz açık kaynaklı yaptık, DLSS sadece kısıtlı bir alanda kullanılacak. NVIDIA da bizim gibi bir teknoloji geliştirmesi gerekiyor demişti.

Bunu AFMF için mi FSR 3 için mi söylemiş anlamadım. AFMF için söylediyse adamlar ciddi ciddi bu teknolojiyle önemli bir şey başardıklarını zannediyorlar, inanılmaz. Ama daha çok FSR 3 için söylenmiş bir söz galiba çünkü açık kaynaktan bahsetmiş. FSR 3 için bakarsak haklı aslında.

@Geralt Victarious

Bu aralar evren konuştuklarımıza geri dönüş yapıyor. :D

2-3 günden beri AMD NVIDIA'yı takip ediyor diyorduk ya AMD yöneticisi bunun tam tersini söylemiş bildiğin.

Şöyle diyor:

''Steinman, "Nvidia'nın şimdi bu çözümlerden bazılarını sürücü tabanlı hale getirirken bizim yaptıklarımızı yapmak zorunda hissedip hissetmediğini merak ediyorum"

Gülmekten ölmelik bir cümle.

@Geralt Victarious

Bu aralar evren konuştuklarımıza geri dönüş yapıyor. :D

2-3 günden beri AMD NVIDIA'yı takip ediyor diyorduk ya AMD yöneticisi bunun tam tersini söylemiş bildiğin.

Şöyle diyor:

''Steinman, "Nvidia'nın şimdi bu çözümlerden bazılarını sürücü tabanlı hale getirirken bizim yaptıklarımızı yapmak zorunda hissedip hissetmediğini merak ediyorum"

Gülmekten ölmelik bir cümle.
Aynen öyle. NVIDIA ağlıyor şu an, kan ter içinde sürücü tabanlı FG geliştiriyorlar :D
Cidden inanılmaz ya, bu teknolojiyi test eden birisi yok herhalde. Geliştirenler bir sürücü tabanlı FG yaptık demiş, yöneticiler de "Tamam, aferin." demiş gibi.

Bunu AFMF için mi FSR 3 için mi söylemiş anlamadım. AFMF için söylediyse adamlar ciddi ciddi bu teknolojiyle önemli bir şey başardıklarını zannediyorlar, inanılmaz. Ama daha çok FSR 3 için söylenmiş bir söz galiba çünkü açık kaynaktan bahsetmiş. FSR 3 için bakarsak haklı aslında.

FSR 3 için dediyse haklı olabilir. Açık kaynak dediğine göre ondan bahsetmiştir. AFMF hakkında olan sözlere çünkü bundan daha önceki yönetici farklı şeyler söylemişti yine benzer şeyleri duyuyoruz.

Yani kullanıcıların kullandığı ürün bozuk. Kendilerinin kullandığı ürün çalışıyor. Yani bu nasıl bir celişki?

Bunu kullananlar yine kullanıcılar değil mi? Yani çalışmayan bir ürün hakkında neden iddialı ve çalışıyor gibi konuşursun onu aklım almıyor.

Cidden inanılmaz ya, bu teknolojiyi test eden birisi yok herhalde. Geliştirenler bir sürücü tabanlı FG yaptık demiş, yöneticiler de "Tamam, aferin." demiş gibi.

İşte tam bu cümlene benim kafam basmıyor. Yani bunları yapanlar mühendis değil mi kardeşim? Test ediyorlar neyi iyi görüyorlar da buna genel olarak "Çalışan" bir teknoloji diyorlar.

Biz burada test edince anlıyoruz işe yarayıp yaramadığını bunlar neye göre kendileri çalıp oynuyor aşırı garip. Sağda solda çalışıyor diyen kişilerde var. Bunlar hangi kafa ile diyor onu da anlamış değilim.

Radeon Boost gibi teknolojileri kim niye kullansın Allah için. Bildiğin ani hareketlerde ekranı piksel yaparak FPS arttırıyor. Bu mu şimdi yararlı teknoloji? Hyper-RX gibi teknolojiler de aynı şekilde.

Son düzenleme:
İşte tam bu cümlene benim kafam basmıyor. Yani bunları yapanlar mühendis değil mi kardeşim? Test ediyorlar neyi iyi görüyorlar da buna genel olarak "Çalışan" bir teknoloji diyorlar.

Biz burada test edince anlıyoruz işe yarayıp yaramadığını bunlar neye göre kendileri çalıp oynuyor aşırı garip. Sağda solda çalışıyor diyen kişilerde var. Bunlar hangi kafa ile diyor onu da anlamış değilim.
Mantıklı düşününce mühendisler "Biz bir yere kadar geliştirdik, pek iyi olmadı ama iptal etmekten iyidir." demiş olabilirler. Yine de bu, AFMF'nin işe yaramayan bir teknoloji olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bu çalışıyor diyenler; yüksek FPS alan, bu teknolojinin sıkıntısız şekilde ve kesinlikle çalıştığını düşünen kişiler. Akıcılaşıp akıcılaşmadığına bakmıyorlar. Onlar için FPS 2X oluyor mu, evet. Gerisi umurlarında değil.

Mantıklı düşününce mühendisler "Biz bir yere kadar geliştirdik, pek iyi olmadı ama iptal etmekten iyidir." demiş olabilirler. Yine de bu, AFMF'nin işe yaramayan bir teknoloji olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bu çalışıyor diyenler; yüksek FPS alan, bu teknolojinin sıkıntısız şekilde ve kesinlikle çalıştığını düşünen kişiler. Akıcılaşıp akıcılaşmadığına bakmıyorlar. Onlar için FPS 2X oluyor mu, evet. Gerisi umurlarında değil.

Bencede öyle düşünüyorlar. FPS 2X olmuş oyuna hantal olmuş umurlarında değil.

Bu zamana kadar beta beta beta dedik kaç güncelleme geldi aynı teknoloji var karşımızda. Bunun neresi güncelleme ile gelişiyor inan bilmiyorum.

Bir oyun veya farklı bir şey beta olunca bile aslında bitmeye yakın oluyor ve hemen hemen tam sürümden farklı olmuyor. AFMF ise ne betaymış ki bir düzelemedi gitti.

Gerçi oyunun dosyaları ile bütün çalışan FSR 3 bile sorun yaratıyor yeri geliyor sürücü tabanlı AFMF mi işe yarayacak. Peh. :D Hadi ben RX 6000 serisi kullanıcısıyım ya sen mesela RX 7000 serisi kullanıyorsun. Bende ne varsa sende de var. AMD zaten adam olacak bir teknolojiyi RX 6000 serisine de vermezdi.
Yine diyorum zaman bu belli olmaz ama AMD'yi biliyoruz yani. Eğer başarırsa tüm laflarımı geri alırım sorun değil. Zor.....

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı