FTTB altyapı FTTH yapılabilir mi?

Şu an FTTB altyapı ile 100Mbps paket kullanıyorum. Aldığım hız 90 falan. 1000Mbps pakete geçmek istiyorum diye başvuruda bulunsam, FTTH olması için sarı kablo çeker mi Türk Telekom?
FTTB altyapınız eğer RJ-45 uçlu ethernet ile dairenizde sonlanıyorsa GPON'a dönüşüm basittir çünkü bina içi tesisat değişecek sadece. Ancak bildiğim bir şey var ki 32 daire'den fazla varsa FTTB'den GPON'a dönüşümde pek yanaşmıyorlar, bir de FTTB'den GPON'a dönüştürmeye de genel olarak en son plana atıyorlar öncelikleri ADSL ve VDSL altyapı sahipleri oluyor ağırlıklı olarak.

Bana FTTH altyapım olmasına rağmen 1Gbps vermiyor TT, arayıp sormadan öğrenemezsin.
100mbps internetiniz speedtest'de 112mbps civarı görüyorsa 1GBPS'e geçebilirsiniz. 95mbps'de takılıyorsa 100mbps üstü paket vermiyorlar. Santralden aldığım bilgi bu şekildeydi.

@Timucin_34 daha doğrusu şöyle, 95mbit limiti değil de, 100mbit üstü T.T satmıyor ise Santral OLT'lerde GPON Kart kullandıkları zaman, Bölgede fazla kullanıcı var ise çoklamaları 1:128 yapıyorlar. GPON/XGS Combo kart kullandıkları zaman, OLT'leri beslemiş oluyorlar, böylece hız sorunu çözüyorlar.

Aynen hocam, 110Mbps civarı bir hız alıyorum ancak 200Mbps yapmak istediğimizde olmayacağı söylendi.
O zaman sistemlerini güncellememiş olabilirlerdi. Belki tekrar deneyin şansınızı geçersiniz. Ben 2 sene önce 100mbps'den 1GBPS pakete ilk geçen müşterilerdenim TT M.H'leri mık mık ettiler yeni abonelik alarak geçmiştim başarıyla.

1722713711225.png

@WerBeastDu FTTB-FTTH dönüşüm kolay, forumda furkan kadir'in süreci vardı. Detaylı anlatmıştı süreci, güzel bir referans olur;

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı