FTTH altyapı 100 Mbps normal mi?

Screenshot_20201208_140852_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Şaka gibi. Upload daha yüksek :)
@erengore bu arada bir kablolu test deneyebilir misin? Kabloluda 92-96 arası hız geliyorsa normal.
Hocam keşke elimde kablo olsa ama elimde kablo yok değerli hocam :(

@FatihCoskun70 aşarı derece net kazandım savaşı. Sorun yok deyip duruyolardı. En son birisi açtı telefonu bölgeme bakan hız ekibine yönlendirceğini söyledi. 2 gün sonra pingim 57'den 36'ya düştü. Diğer oyunlarda bir türlü düşmedi :(.
@erengore routerın içinden bir kablo geliyor siyah onu tak dene ya da şu sana TT'nin gönderdiği modemdeki Ethernet kablosunu dene.

@FatihCoskun70 aşarı derece net kazandım savaşı. Sorun yok deyip duruyolardı. En son birisi açtı telefonu bölgeme bakan hız ekibine yönlendirceğini söyledi. 2 gün sonra pingim 57'den 36'ya düştü. Diğer oyunlarda bir türlü düşmedi :(.
@erengore routerın içinden bir kablo geliyor siyah onu tak dene ya da şu sana TT'nin gönderdiği modemdeki Ethernet kablosunu dene.

Port eklemeyi denedin mi? FIFA'da TurkNet ping’im 30'du Türk Telekom 60 veriyor. Bence portdan kaynaklı Türk Telekom uğraşmıyor.

Hocam zaten o siyah kablo ile şu an İnternet sağlıyorum. Router'in kablosu şu an WAN girişine takılı. TT'nin kablosu ise nerde olduğunu bilmiyorum babam aldı bir yerlere götürdü onu. Hiçbir fikrim yok yani yeri konusunda. Ama hocam yine de zannetmiyorum ben 30 Mbps Download a kadar düşmemeli yani. Evdeki tüm telefonlar ve Xbox'dan da SpeedTest yapıyorum hepsinde düşük alıyorum yani. Modem ise sıfırlanmış bir şekilde. Hiçbir ek ayar da yapmadım. Bence normal bir şekilde en azından bir 92 Mbps almam lazım yani. Mert Kuşkapan aynı router ile 100 Mbps pakette test yapıyor 99 94 arası veriyor routerim. Şimdi benim router mi sorunlu değerli hocam. Bence tamamen anormallik.
Asus'un kablosu daha kaliteliydi. TT'nin kablosu CAT 5 şaka gibi. Asus'un kablosu ise CAT5e. O yüzden Asus kablosunu taktım bende.

CGN IP'de port açılmıyor. Keşke açabilsem statik IP'de pahalı zaten. @erengore Rainbow'da pingin artışı oldu mu?
Sayın hocam R6 pingim bulunduğum bölge için çok iyi. 44ms alıyorum.38'e düştüğü oluyor. FTTH altyapıda olan arkadaşım 50 65 arası alıyor şu sıralar. Benim ping değerlerim çok iyi. Rockette 70'in üstüne çıktığını da görmedim pingden memnunum. Uzak server'lerede ping testi yaptım. FTTH atyapıda olan arkadaşım 280ms alırken ben 168ms alıyorum baya farketti uzak sunucularda. İşin özü ping değerleri güzel. Steam'e olan pingim de düştü gibi 53 ms alıyorum şu an.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı