FTTH altyapı 100 Mbps normal mi?

Güzel bir CAT7 veya CAT8 kablo düşünebilirsiniz. Ayrıca evet en azından +90 almanız gerekiyor tabii o an kullanılan internete göre değişir siz boş bir zamanda yaptığınızı varsayarak yazdım. AX82U routerı kablosuzla kablolu hızı neredeyse (neredeyse de değil) aynı veriyor.

@erengore şimdi baktın değil mi? Benim 44 idi şu an 51 olmuş.
Dün gece 44 alıyordum hocam. Bugün tekrardan girmedim henüz. Ama dün gece 12'den biraz sonraydı pingler 8ms kadar arttı. Bende herhalde uzak server'e bağladı dedim. Belki dediğiniz gibi pingler geneli itibariyle tekrardan artmış olabilir sayın hocam.
Güzel bir CAT7 veya CAT8 kablo düşünebilirsiniz. Ayrıca evet en azından +90 almanız gerekiyor tabii o an kullanılan internete göre değişir siz boş bir zamanda yaptığınızı varsayarak yazdım. AX82U routerı kablosuzla kablolu hızı neredeyse (neredeyse de değil) aynı veriyor.
Evet hocam bende öyle biliyorum ve eminim yani en azından bu kadar düşük de vermemeli yani. Müşteri hizmetlerini aradım. Biraz rahatsız ettim şu an 88 alıyorum sabit. Ama düşer mi tekrardan bilmiyorum.
Kablo alalım dediydim ben babama sayın hocam. Kabloya gerek olduğunu zannetmiyorum oğlum diyor. Zaten kısa bir CAT5e kablo kullanıyoruz. O kadar farkedeceğini düşünmüyorum diyor. Sizce büyük bir fark oluşturur mu değerli hocam. ONT cihazından Evdeki internet Fişine kadar CAT6 gidiyor. CAT6 girişinden sonra da CAT5e kablo router'e geliyor.

@erengore ONT cihazına kutudan fiber gelmiyor mu benmi yanlış biliyorum? Routera gelirken Ethernet kablosu ile bağlantı kuruluyor diye biliyorum. Bir de Rainbow'da 44 idi şu an 52 ms olmuş sendede artış olduysa oyunla alakalı o zaman. Yoksa gidip Telekom'u biraz rahatsız edecektim. CS:GO'da 57'den 32'lere kadar düşürdürdüler pingimi biraz rahatsız edince. Bu sefer Amazon sunucularına düşük ping vermelerini isteyeceğim.

@erengore ONT cihazına kutudan fiber gelmiyor mu benmi yanlış biliyorum? Routera gelirken Ethernet kablosu ile bağlantı kuruluyor diye biliyorum. Bir de Rainbow'da 44 idi şu an 52 ms olmuş sendede artış olduysa oyunla alakalı o zaman. Yoksa gidip Telekom'u biraz rahatsız edecektim. CS:GO'da 57'den 32'lere kadar düşürdürdüler pingimi biraz rahatsız edince. Bu sefer Amazon sunucularına düşük ping vermelerini isteyeceğim.
Hocam düzgünce anlatayım.

Fiberoptik kablo ONT cihazına geliyor.
ONT'den CAT6 kablo ile evimdeki İnternet Prizine geliyor.
Ben o internet prizine CAT5e kablo takıyorum ve o kabloyu da router'in WAN girişine takıyorum.
CAT 8 olarak bunu buldum. Türkiye'den doğru düzgün bir şey bulamadım. Kalitesi hakkında bir şey diyemem ama CAT 8 isteniyorsa bakılabilir.
Teşekkürler hocam zahmet edip bakmışsınız ama sanırım babama kablo aldırmam zor.

ONT nerede? Dairenizin içinde mi?

ONT nerede? Dairenizin içinde mi?
Evet dairemin içindeki kutunun içinde. Dairemde akıllı ev falan da var. Evin sigorta kutusunun daha büyüğü bir kutu var. Kutunun ilk kısmında Sigortalar var. Kutunun biraz daha arkasına gidince birkaç sunucu ve fiber optik kablolar var. Fiber optik kablolar orada ONT cihazına bağlanıyor. ONT'den de internet prizlerinin tamamına CAT6 ile gidiyor.

CAT 8 olarak bunu buldum. Türkiye'den doğru düzgün bir şey bulamadım. Kalitesi hakkında bir şey diyemem ama CAT 8 isteniyorsa bakılabilir.

16 dolar ediyor vergiler falan ülkeye gelişi. 125 TL falan oluyor. Ugreende CAT 8 var 1 metre 50 TL. UGREEN CAT8 25 Gigabit Ethernet Kablosu

Acaba bu kalitelimi bilmiyorum fiber geldiğinde odama fiberi çektirip. ONT cihazından Wi-Fi 6 routera. Router modeme çekmeyi düşünüyom.

Soldaki CAT6 girişi sağdakinde ise CAT.3 yazıyor.

Dosya Ekleri

• 16074351477962487401491975319343.jpg
    16074351477962487401491975319343.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 54
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı