FTTH Fiber neden 100Mbps?

Mahmut_ER34

Decipat
Katılım
11 Ağustos 2021
Mesajlar
1.439
Çözümler
5
Merhaba, bildiğiniz üzere TT firması FTTH altyapısı ile sunduğu fiber altyapı nasıl oluyor da 100Mbps hız sunuyor? Neden bu hızlara mahkumuz? IPv4 ne zaman biter?
 
Şu an TT'nin sattığın en yüksek paket 100 Mbps olduğu için mahkumuz. Alternatif firmalar daha yüksek hızlı paketleri açıkladı. Bu firmalar VAE hizmet verdiği için yakında TT'de satışa koyacaktır.

Fiyatları ise el yakıyor.

IPv4 konusu sansür sistemiyle alakalı. IPv6'da sansür sistemini yönetmek hem daha pahalı hem de çok daha zaman istiyor. Bizim için geçerli olan ilk 5 nedenden biri...
 
TurkNet falan ne zaman o hızı FTTH ile verecek acaba. Merakla bekliyorum.
TurkNet uzun süredir kendi altyapısında 1Gbps hızı 100TL'ye satıyor.

Comnet aynı şekilde kendi altyapı olan yerlerde satıyor.

Diğer firmalar ise bunları listeledi ama satışa açmadı diye biliyorum.
 
TurkNet uzun süredir kendi altyapısında 1Gbps hızı 100TL'ye satıyor.

Comnet aynı şekilde kendi altyapı olan yerlerde satıyor.

Diğer firmalar ise bunları listeledi ama satışa açmadı diye biliyorum.
TurkNet hiçbir şekilde TT altyapısını kullanmıyor mu ? Eğer kullanıyorsa da TT'nin fiber altyapısı olan yerlere de 1000MBPS verebilmesi gerekmiyor mu ? Bilgin varsa ve bilgilendirirsen sevinirim.
 
TurkNet falan ne zaman o hızı verecek acaba. Bende hala 100MBPS gözüküyor fakat GIBIRNet ile 1000MBPS.
Benimde oklarım Turknet'e döndü. Onlardan bir nebze daha düzgün bir fiyat bekliyorum yüksek paketler için. Turknet'in tek fiyat politikası bakalım ne olacak bu TT 1000 MBPS satışa sunulunca falan. Bir satışa çıksaydı en azından 200 MBPS daha erişilebilir geçmek istiyorum Şuanda bende Nokia ONT var belki üst bir paket alırsam o dandik ONT cihazını da değiştirirler. Fiber mi kullanıyorum VDSL mi kullanıyorum farksız.
 
TurkNet hiçbir şekilde TT altyapısını kullanmıyor mu ?
Altyapının TT'ye ait noktalarda kullanıyor. Buna mecbur yoksa hizmet satamaz.
Eğer kullanıyorsa da TT'nin fiber altyapısı olan yerlere de 1000MBPS verebilmesi gerekmiyor mu ? Bilgin varsa ve bilgilendirirsen sevinirim.
Eğer kurumlarımız düzgün olsaydı sizin dediğiniz gibi olurdu. Altyapı sahibi TT olduğu için onun sunduğu en yüksek paketi satmak zorundalar. Kabaca kiralama üslü gibi düşünün. Tabii detaylar farklı.
 

Geri
Yukarı