Full body yapmak mantıklı mı?

Dostum bilimsel olarak kas gelişimi için en optimal split full body değil. Science based lifterlardan 1 tanesi bile full body çalışmıyor sen gelip full body maksimal kas gelişimi için ileri seviyede de gider diyosun.
Demek ki antrenman bilimiyle bir alakan yok. Science based lifterların neredeyse tamamı full body en iyisi diyor veya kullanıyor. Kim demiyor?
Haftada 3-4 olduğu için 6 günlük PPL gibi splitlerden daha az sinir sistemi bitkinliği birikiyor.
Bir antrenmanda açık arayla en çok uyarıyı sağlayan ilk seti haftada 3-4 kere yapıyorsun.
Workout Net Stimulus.jpg

Her kas 2 günde 1 uyarıldığı için atrofi süresi 0.
Daha sık progressive overload imkanı.
Protein sentezini daha sık uyarıyorsun.
Daha ne olsun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En bilindiklerden atıyorum.

Full body için adam bile 4X-5X full body çalışmadan bahsediyor haftalık. Evet haftada 5 defa düşük volume full body çalışacaksan olabilir ama bana mantıklsız gelen bir yöntem. Haftada sadece 3 defa çalışacaksan da kasa yeterli yüklenmeyi veremiyosun bu sefer.

Full body hala çalışılabilir ama başlangıç seviyesinde 3 gün çalışıyorsan ileri seviye biri haftada minimum 4 ideal 5 gün full body atması gerekir bu da hem fazla hareket olacağından zaman ve enerji kaybı hem de güçlenmek için özellikle limitlerini zorlamayı daha da zorlaştırıyor.

Full body yapmak mantıklı mı sizce?

Belli süre mantıklı, her bölgeye de adam gibi hareket verdiyse çok yorar ve uzun sürer öyle dümenden hafifçe basit hareketler varsa yapılır önerim sadece 3 ay fullbody sonradan split geçmeniz.

Belli süre mantıklı, her bölgeye de adam gibi hareket verdiyse çok yorar ve uzun sürer öyle dümenden hafifçe basit hareketler varsa yapılır önerim sadece 3 ay fullbody sonradan split geçmeniz.
3 ay fullbody yapıp vücudumu alıştırdıktan sonra vücudumda bir gelişme olurmu yaani yağ yakımında vs.

Yeni başladıysan ve haftada 3 günden fazla gidemem diyorsan mantıklı onun dışında mantıksız.

Göğüs-tricseps omuz-bacak sırt-biceps 3 gün için.

3 ay fullbody yapıp vücudumu alıştırdıktan sonra vücudumda bir gelişme olur mu yaani yağ yakımında vs.

Tabii ki olur lakin tek sporla olacak iş değil kardio + beslenme düzenin olması lazım uykunu güzel alman lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En bilindiklerden atıyorum.

Adam övmüş zaten.
Evet haftada 5 defa düşük volume full body çalışacaksan olabilir ama bana mantıklsız gelen bir yöntem. Haftada sadece 3 defa çalışacaksan da kasa yeterli yüklenmeyi veremiyosun bu sefer.
Kasa yeterli yüklenmeyi neden veremeyesin? Artılarını zaten yukarıda yazdım açık ara en çok uyarıyı veren ilk seti haftada 3-4 kere yapıyorsun.
Sıklık>Hacim

Adam övmüş zaten.

Kasa yeterli yüklenmeyi neden veremeyesin? Artılarını zaten yukarıda yazdım açık ara en çok uyarıyı veren ilk seti haftada 3-4 kere yapıyorsun.
Sıklık>Hacim

Hem avantaj hem dezavantajları var. Zaten buna videoda değiniyor. Hayatını spora adayıp haftada 5X full body atabilirim diyorsan olabilir ama 3 gün yapacaksan bir anlamı yok.

Mesela Jeff videoda değinmemiş ama Volume ayarı yapmak fullbody için çok zor. Normalde çalışmasan ve sadece antrenman atsan sorun yok ama günü gününe volume ayarı çok değişiyor yaşantına göre de tutturmak zor. 1 gün ekstra yorucu bir gün geçirdin o haftanın geri kalanında antrenman sertliğin çöpe gidiyor tamamen.

Son düzenleme:
Hayatını spora adayıp haftada 5X full body atabilirim diyorsan olabilir ama 3 gün yapacaksan bir anlamı yok.

Mesela Jeff videoda değinmemiş ama Volume ayarı yapmak fullbody için çok zor. Normalde çalışmasan ve sadece antrenman atsan sorun yok ama günü gününe volume ayarı çok değişiyor yaşantına göre de tutturmak zor. 1 gün ekstra yorucu bir gün geçirdin o haftanın geri kalanında antrenman sertliğin çöpe gidiyor tamamen.
3 gün yapmak gayet iyi. Yine sıklık oldukça yüksek. Haftada 2'den de yüksek. Gene neredeyse 0 atrofi süresi ve daha sık protein sentezi. Örneğin 6 günlük PPL'den her bakımdan daha iyi.

Volume ayarlamakta da bir sıkıntı yok kas başına 1 setlik, toplam aşağı yukarı 15 setlik bir fullbody yapılabilir.

İlk günden bayağı ağrımaya başladı omuz çalışırken kaldıramayacağımı hissettikçe kaldırmaya zorladım elimden geleni kullandım umarım iyi olur vücudum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı