Fullbody ya da split antrenman programı önerisi

Spora bu hafta pazartesi başladım ve pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi olarak 4 gün gidiyorum. Salondaki hoca ilk 3-4 hafta fullbody yapıp sonra splite geçmem gerektiğini söylüyor, sizce hangisini yapmalıyım ve ona göre program önerir misiniz?( boyum 179, kilom 64 kilo alma odaklıyım)

Kilo olarak bayagi bir eksigin var, yerinde olsam 3-6 ay, haftada 3-4 gun sadece full body yapardim.

Kaç kilo olmam lazım ki?
Ideal kilon yasina gore degismekle birlikte 68 alt sinir 82 ust sinir diyebiliriz.
Kilo almaya çalışanlar fullbody mi yapıyor çünkü kilo verme odaklı diyorlar fullbody için.
Kilo almak icin fazladan kalori almalisin (yani daha fazla yemek yemelisin), full body yapmak tum vucudunu daha hizli gelistirmene ve adaptasyon kazanmana yardimci olacak.
Kalori ihtiyacini bu sayfa uzerinden hesaplayabilirsin: LINK

Ideal kilon yasina gore degismekle birlikte 68 alt sinir 82 ust sinir diyebiliriz.

Kilo almak icin fazladan kalori almalisin (yani daha fazla yemek yemelisin), full body yapmak tum vucudunu daha hizli gelistirmene ve adaptasyon kazanmana yardimci olacak.
Kalori ihtiyacini bu sayfa uzerinden hesaplayabilirsin: LINK

15 yaşındayım 70 kilo olsam yeter sanırım. Peki fullbody bir antrenman programı önerir misiniz?

15 yaşındayım 70 kilo olsam yeter sanırım. Peki fullbody bir antrenman programı önerir misiniz?
Kilon gayet iyiymis aslinda. 15 yasinda 180 olabilecegini hic tahmin etmemistim. 😃 Ama teknik olarak 74 kiloya kadar musade edilebilir. sonrasi kilolu statusune girer.

Full body icin 1 yil kadar yalnizca bu programi yaptim. 1 yilin sonunda 70 kilodan 81 kiloya ciktim. Videodaki tum hareketleri yap, begenmedigin ya da yapamadigin bir hareket olursa benzeri ya da daha rahat yapabildigin bir haraket ile yap o kas grubunu.

Ilk 1-1.5 ay agir girme sakin, insanlar agir kaldiriyor ben de kaldirayim diye baslarsan altinda kalir sakatlanirsin!

Kilon gayet iyiymis aslinda. 15 yasinda 180 olabilecegini hiç tahmin etmemistim. 😃 ama teknik olarak 74 kiloya kadar müsaade edilebilir. Sonrasi kilolu statusune girer.

Full body icin 1 yil kadar yalnizca bu programi yaptim. 1 yilin sonunda 70 kilodan 81 kiloya ciktim. Videodaki tum hareketleri yap, begenmedigin ya da yapamadigin bir hareket olursa benzeri ya da daha rahat yapabildigin bir hareket ile yap o kas grubunu.

Ilk 1-1.5 ay agir girme sakin, insanlar agir kaldiriyor ben de kaldirayim diye baslarsan altinda kalir sakatlanirsin!

Genelde de öyle diyorlar ama iri iskeletli falan mıyım bilmiyorum da zayıf gösteriyorum, program içinde teşekkürler hocam.

Hocam bir de aklıma gelmişken sorayım, 1 ay fullbody yapıp sonra splite geçsem olur mu o işi nasıl yapayım? En hızlı hangi şekilde kaslanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı