Hocam zaten ben şundan bahsediyorum Kaspersky Free'yi kurun öyle kodla yeni e postayla uğraşmayın bende Kaspersky Free kullanıyorum 2 senedir ve 1 defa beni yarı yolda bırakmadı.
Deneme sürümleriyle uğraşmayın.
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim biliyorum ama deneme sürümü bir tık daha güven veriyor.
Biraz geç oldu hocalarım ama şimdi vicdanen bir rahatsızlık hissettim o yüzden bir ekleme yapma ihtiyacı duydum Kaspersky'ı sürekli yeni eposta açarak veya internetten bedava bulunan kodlarla kullanmak Yanlış, ETİK, AHLAK dışı olabilir sonuç olarak eğer uygulamayı kullanmak istiyorsanız Ya Bedava ücretsiz sürümünü kullanmanızı ya da Satın alarak kullanmanızı tavsiye ederim sürekli yeni hesap açmak veya internetten bedava kod bulmak çok uygun bir davranış olmayabilir. ve ayrıca bir yıl önceki mesajımda verdiğim "Uygulamaya pek para veren yok çevremde" yorumum da yanlış anlaşılabilir çünkü çevremde uygulamayı satın alan olmasa da bu bütün dünyada böyle olacak diye bir şey yok yani winrar benzetmemde biraz hataya düşmüş olabilirim Dediğim gibi konu üstünden süre geçmiş olsa da vicdanen rahatsız olduğum için belirtmek istedim herkese iyi forumlar.
Ya da başka alternatiflere yönelebilirsiniz ama önce iyice araştırın.
Başka alternatiflere de yönelebilirsiniz dememin sebebi ise son yıllarda ortaya atılan Rusya-Ukrayna savaşında Kaspersky'ın Rusya'ya destek verdiği
"iddiaları" (Bu iddiaların kesinliğinden emin değilim ve bu konuda iyice araştırma yapmanızı tavsiye ederim.) Şirket bu iddiaları yalanlamış olabilir (yalanlayıp yalanlamadığını bilmiyorum.) Ama ben yine de ne olur ne olmaz diye vicdanen biraz rahatsızlık duyduğum için cevabımı son kez tekrar düzenlemek istedim
eğer ki böyle bir durum varsa da yaptığım tavsiyenin de yanına ilave edeyim bilginiz olsun diye. Niyetim bir kurumu veya bir kimseyi suçlamak değil zaten bunlar "iddia" kimseyi suçlamıyorum ve kesinlik belirtmiyorum. İlgili şirketler iddiaları yalanlamış da olabilir bilmiyorum, Kaspersky kullanmayın demiyorum. "eğer ki böyle bir durum varsa diye" bilerek veya bilmeyerek birine zarar vermekten korktuğum için ve kimsenin dolaylı da olsa zarar görme sebebi olmak istemediğim için "İyice araştırmanızı ve ona göre kullanacağınız antivirüse karar vermenizi tavsiye ediyorum" diyorum ve bu düzenlemeyi yapıyorum. başka alternatiflere ya da Kaspersky'e "Tabi ki kaynaklarını, sahiplerini, gelir getirdikleri kurumları ve ne gibi amaçlara hizmet ettiklerini araştırarak." yönelmeniz belki hem sizin hem de diğer insanların hayrına olabilir. Konu biraz amacından sapmış olsa da iyi günler. İyice araştırarak size en uygun antivirüsü bulabilirsiniz. Bu yazıyı yazmaktaki asıl niyetim Kaspersky'ı veya başka bir kurumu suçlamak zan altında bırakmak değil.
sadece size kullanacağınız şeyleri kendinizin "her yönden" iyice araştırmasını tavsiye etmek. Ve insanlara isteyerek veya istemeyerek bilerek veya bilmeyerek yanlış herhangi bir tavsiye vermekten kaçınmak.
(Metinde hiçbir kişi ve kurum suçlanmamıştır sadece okuyucuya araştırma yapması tavsiye edilmiştir.)