Fuma 2 ve B450M S2H uyumu

Murat Erol

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,
Sorunumu size şöyle izah edeyim; yeni bir hazır sistem aldım ve stok soğutucu kullanmak istemiyorum o yüzden fuma 2 hava soğutucusunu satın aldım ama anakartım B450M S2H. Diğer forumlarda, yazılarda bazı arkadaşlar anakart zarar görür, kırılır, taşımaz vs şeyler söylüyorlar ayrıca RAM'lar ile temas halinde olacağını da söylediler, olsa bile bunun RAM'lara bir zararı var mıdır? Kullanmış, kullanan veya konu hakkında bilgisi olan birisi lütfen bana yardımcı olsun, teşekkür ederim şimdiden. İyi forumlar dilerim.

RAM'lere çarpmazsa sıkıntı olmaz. Taşımaz düşer gibi bir durum olmaz. Bunun yanında kasanın desteklediği cpu yüksekliğini de göz önüne alman gerekir yoksa yan kapak kapanmaz.

Dev gibi soğutucu almışsın S2H mATX bir anakart kullanacağın işlemci nedir ki böyle bir soğutucu aldın.
5600x kullanacağım.
RAM'lere çarpmazsa sıkıntı olmaz. Taşımaz düşer gibi bir durum olmaz. Bunun yanında kasanın desteklediği cpu yüksekliğini de göz önüne alman gerekir yoksa yan kapak kapanmaz.
Corsair Spec Delta kasası var, sığar diyorlar ben de bilmiyorum.Sizce?

5600X kullanacağım.

B450 S2H ile 5600X kullanmak pek sağlıklı değil şimdi bana karşı çıkanlar olacaktır kullanılmaz demiyorum kullanılır fakat sağlıklı olmaz o kadar parayı bu soğutucuya vereceğine 120mm sıvı soğutucu alsan daha iyi olurdu. İade edebiliyorsan iade et soğutucuyu.

B450 S2H ile 5600X kullanmak pek sağlıklı değil şimdi bana karşı çıkanlar olacaktır kullanılmaz demiyorum kullanılır fakat sağlıklı olmaz o kadar parayı bu soğutucuya vereceğine 120mm sıvı soğutucu alsan daha iyi olurdu. İade edebiliyorsan iade et soğutucuyu.
Anakart-İşlemci hakkındaki yorumunuza birşey söyeleyemem o konuda detaylı bilgi sahibi değilim.Sıvı soğutucu hususunda gelirsek pompa sıkıntısı,fanların yüksek ses çıkarmasını istemediğim için alanında sessizliği ile bilinen ninja'dan sonra en sessiz hava soğutucularından.Sıvı soğutmanın nazıyla uğraşmak istemedim, alıp ömürlük kullanmak için fuma 2 tercih ettim.

Anakart-işlemci hakkındaki yorumunuza bir şey söyeleyemem o konuda detaylı bilgi sahibi değilim. Sıvı soğutucu hususunda gelirsek pompa sıkıntısı, fanların yüksek ses çıkarmasını istemediğim için alanında sessizliği ile bilinen Ninja'dan sonra en sessiz hava soğutucularından. Sıvı soğutmanın nazıyla uğraşmak istemedim, alıp ömürlük kullanmak için fuma 2 tercih ettim.

Dostum çok büyük eğer hoşuna gidiyorsa böyle hava soğutucular eyvallah kasana da inşallah sığar sıkıntı yaşamazsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı