FX 4100 %100 CPU Kullanımı

SerGunDar

Hectopat
Yer
Sun
Daha fazla  
Meslek
İşsiz
Merhaba.
Bilgisayarıma fazla yük binmediği halde işlemci kullanımım %80'e hatta %100'e kadar çıktığı oluyor arkadaşlar.

Normalde işlemci kullanımım %20 ile %30 arasında olur. Gördüğünüz ekran alıntısında kapatabileceğim tüm uygulamalı kapattım ama hala işlemci kullanımı yüksek.

Garip olan bir şeyler var. En kötü intel işlemcileri böyle yapmıyor. Sizce bunun sebebi nedir?
(Temel yolları denedim.)
Sistemim:
  • Ekran kartı: RX 560 (4GB)
  • İşlemci: FX 4100 3.6 (AM3+)
  • RAM: DDR3 1333 MHz Corshair 8GB RAM (2x4)
  • Anakart: DDR3 Asus M5A97 AM3+ anakart
  • Power: 550W

Dosya Ekleri

• Ekran Alınsısı.PNG
    Ekran Alınsısı.PNG
    13,4 KB · Görüntüleme: 80
  • Ekrasdasan Alıntısı.PNG
    Ekrasdasan Alıntısı.PNG
    9 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
CPU Fanı yeni değişti fazla ısınmıyor.

Windows 10 Lite'a geçmeyi planlıyorum şuan.
Windows 7 geçmek istedim bir ara ama yazılım desteği kesilmiş.
Bence önce bi format atıp tekrar deneyin Lite bazı uygulamalarda hata verebiliyormuş. Windows provider host un o kadar yemesi normal değil bende 0,01 yiyiyor aynı şekilde systeminde daha az yemesi lazım.

Bence önce bi format atıp tekrar deneyin Lite bazı uygulamalarda hata verebiliyormuş. Windows provider host un o kadar yemesi normal değil bende 0,01 yiyiyor aynı şekilde systeminde daha az yemesi lazım.
Bunu daha sonra birine danışıcağım.
Bana arkadaşlar Win lite önerdi.

Bunu daha sonra birine danışıcağım.
Bana arkadaşlar Win lite önerdi.
Isterseniz bir deneyin kesin bir şey söyleyemem denemedim ama bazı uygulamaların hata verebileceği riskinide göz önüne alın.
Ama bu değerler zaten normal değil normal Windowsta da böyle olmaması lazım. Demek istediğim bu.

Merhaba.
Bilgisayarıma fazla yük binmediği halde işlemci kullanımım %80'e hatta %100'e kadar çıktığı oluyor arkadaşlar.

Normalde işlemci kullanımım %20 ile %30 arasında olur. Gördüğünüz ekran alıntısında kapatabileceğim tüm uygulamalı kapattım ama hala işlemci kullanımı yüksek.

Garip olan bir şeyler var. En kötü intel işlemcileri böyle yapmıyor. Sizce bunun sebebi nedir?
(Temel yolları denedim.)
Sistemim:
  • Ekran kartı: RX 560 (4GB)
  • İşlemci: FX 4100 3.6 (AM3+)
  • RAM: DDR3 1333 MHz Corshair 8GB RAM (2x4)
  • Anakart: DDR3 Asus M5A97 AM3+ anakart
  • Power: 550W
üstadım aynı sorunu yaşıyorum çözümünü bulabılmısmıydınız ? rica etsem yardım eder mısınız

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı