FX 4100 Overclock Rehberi

Bnde AMD FX 8300 Anakart ASUS M5A97 le r2.0 ben bu kadar inçe ayrıntısına girmedim overlock yaptım ama 3.30 dan 3.80 ne çıkardım 3.90 dan sonra 2 dk ka sonra sistemi yeniden başlatıyor defult ettim bios u buna bakarak yapacak hayırlısıyla

Anakart: MSI 970a-g43
İşlemci: Fx 6300
Soğutucu: Zalman cnps 10x optima

Ayarlarım resimdeki gibidir.İşlemci sıcaklığı boşta 43-45 arasi yükte ise 55 derece bu normal midir?
@BilgisayarKurdu

Dosya Ekleri

• OC.PNG
    OC.PNG
    48,7 KB · Görüntüleme: 219
Arkadaşlar Merhaba. Bugün bu rehberdeki gibi overclock yaptım. Fakat 2-3 saat sonra bilgisayarımı açtığımda açılış ekranındaki Windows kısmında dondu. Prime 95 testi ile testlerini de yaptım. Hiçbir sorun çıkmadı. Sorunum ne olabilir. @BilgisayarKurdu hocam sende bir bakabilirsen?

Sistemim: Fx-6300
Asus M5A97 R2.0
500W Xigmatek PSU

@BilgisayarKurdu Hocam merhabalar gerçekten çok kaliteli rehber olmuş ve ben çok geç farketmişim. :)
Benim yaşadığım bir sıkıntı vardı 2 sene evvel fx8350 işlemci ve msi in 970gaming anakartı ile overclock yapmıştım. 4.6 ya sistem söylediğin prime64 ile stabil 40dk ya yakın kalmıştı. Geç oldu diye bilgisayarı kapadım ertesi gün açılmamıştı. Servise götürdüğümde anakartın kuzey köprüsünü yaktığımı söylediler. Sağolsun değişim yazdılar anakarta bende o zaman yeni çıkan msi in 990fxa gaming anakartını aldım.
O zamanki sistemde Fx8350 işlemci Cooler Master hyper212 evo (bu dev gibi hava soğutmalardan) vardı.
Şimdi işlemci fx8350 anakart Msi 990fxa Gaming Soğutma deepcool 240t sıvı soğutma var. O zamandan oluşan korku bana overclock hevesimi kursağımda bırakmıştı. Ama malum şuan işlemci performansta aşağıda kalıyor. Sence hangi seviyelerde overclock yapmalıyım detaylı fikir verebilirsen çok memnun olurum.

Yok olmuyor. Sadece bilgisayar uzun süreli kapalı kaldıktan sonraki ilk açılışta donuyor. Restart tuşuna bastığımda da düzelmiyor. Psunun düğmesinden bilgisayarı kapatıp açtığımda düzeliyor. Sizce sebebi ne olabilir?
Hangi ayarlarda ne kadar hız aşırtma uyguladın? Bellekler de dahil detaylı bilgi ver. BIOS'u sıfırladığında sorun ortadan kalkıyor mu bu arada?
@BilgisayarKurdu Hocam merhabalar gerçekten çok kaliteli rehber olmuş ve ben çok geç farketmişim. :)
Benim yaşadığım bir sıkıntı vardı 2 sene evvel fx8350 işlemci ve msi in 970gaming anakartı ile overclock yapmıştım. 4.6 ya sistem söylediğin prime64 ile stabil 40dk ya yakın kalmıştı. Geç oldu diye bilgisayarı kapadım ertesi gün açılmamıştı. Servise götürdüğümde anakartın kuzey köprüsünü yaktığımı söylediler. Sağolsun değişim yazdılar anakarta bende o zaman yeni çıkan msi in 990fxa gaming anakartını aldım.
O zamanki sistemde Fx8350 işlemci Cooler Master hyper212 evo (bu dev gibi hava soğutmalardan) vardı.
Şimdi işlemci fx8350 anakart Msi 990fxa Gaming Soğutma deepcool 240t sıvı soğutma var. O zamandan oluşan korku bana overclock hevesimi kursağımda bırakmıştı. Ama malum şuan işlemci performansta aşağıda kalıyor. Sence hangi seviyelerde overclock yapmalıyım detaylı fikir verebilirsen çok memnun olurum.
Merhabalar :) NB voltajını hangi aralıkta verdiğini bilmiyorum, fazla abartmışsan ısınma kaynaklı bir problem olmuş olabilir sistem yük altındayken. Benim rehberde verdiğim rakamlar ideal. Onları kullanabilirsin. Verdiğim rakamlarda stabiliteyi sağlayabilirsen voltaj değerlerini minik minik düşürmeye çabala. Stabilite bozulunca, stabil kalabildiğin son voltaj değerine tekrar yükseltirsin. Verdiğin voltaj değerleri ideal seviyelerdeyse fazla uğraşmana gerek yok yinede.

Son olarak ideal seviyelerde kullandığım halde ben bile kaç anakart çöp ettim sayısını bilmiyorum.
Şuan M5A77 Micro anakart kullanıyorum, hiç hız aşırtma denemedim bile. Çünkü bu anakart ile giriş seviyesi bir deneme bile yapmak pek mümkün değil :)

Eğer anakartım bozulur diye büyük korku yaşıyorsan 4,6'lardan vazgeçip 4,4'lere in derim en azından.
Aradaki performans farkına ihtiyacın olmadığını ikimiz de biliyoruz :D

ABİ SOĞUTUCUM UYGUN BEN 4.8 E ÇIKSAM ÇEKİRDEK VOLTAJI 1.475 UYGUN DEMİŞSİN 4.8 İÇİN NB VOLTAJ KAÇ OLMALI İŞLEMCİ FX.4100

Öncelikle o seviye bir işlemci ile orantılı performansta bir anakart kullanıyorsan; Anakartın kendisi zaten 4.8GHz hıza çıkabilmek için problem yaratacak, yetersiz kalacak yani önünü kesecektir.

İşlemcinin 4.8GHz' de stabil çalışacak kadar şanslı olup olmadığı da bilinmez.

Soruna gelsek 1.33 ile 1.35 arasını deneyebilirsin.
Stabil kalmazsa stabil kalan son frekansı kullan. Stabil olmadığı sürece yarar değil zarar getirir; OC işlemi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı