FX 6100 O.C Sonrası FPS Düşmeleri

Osman_58

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı yeni dizdim işlemcime hız aşırtması yaptım normalde hızı 3.31 GHz olan işlemci hızımı 4.0GHz'ye aşırttım. Oyunlarda 200-250 FPS alıyorken bir anda bir kaç saniyeliğine oyun 30-40 FPS'ye düşüyor. İşlemci ısı değerlerim yükte 60 dereceyi şu ana kadar hiç geçmedi boşta iken 20-40 derece arası. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ekran kartım GTX1050 Ti
İşlemcim AMD FX 6100 3.31 GHz
8 GB RAM
1 TB Harddisk

İşlemci O.C nedeniyle frekans düşürüyor olabilir. AIDA64 ile stres testi başlatın. Temperatures sekmesininde altta bulunan grafikten frekans düşüşü olup olmadığına bakın. Kullanım hep %100 ve frekans düşüşü hep %0 ise bir sorun yoktur. Aksi taktirde işlemcin veya anakartın O.C'u kaldıramıyor demektir.

İşlemci O.C nedeniyle frekans düşürüyor olabilir. AIDA64 ile stres testi başlatın. Temperatures sekmesininde altta bulunan grafikten frekans düşüşü olup olmadığına bakın. Kullanım hep %100 ve frekans düşüşü hep %0 ise bir sorun yoktur. Aksi taktirde işlemcin veya anakartın O.C'u kaldıramıyor demektir.
OC'lu işlemci kaç dereye kadar sorun teşkil etmez ? R5 1400 3.7 1.312 voltaj ve stok soğutucu ile 64-65 derece çok ani yüklenmelerde 72 derece oluyor anlık sorun var mı ?

@çokdüşünenbiri önemli olan tek şey sıcaklık değil. Ayrıca işlemcinin silikon kalitesinin iyi olması ve stabil şekilde çalışabilmesi gerekiyor. Ayrıca belirtdiğin sıcaklıklar iyi.
Stabil o konuda sorun yok. Tüm çekirdekler sorunsuz 3.7 GHz çalışıyor. Sıcaklık kafamı kurcalamıştı sadece. Frekans düşse zaten oyunda da fark ederdim. 8 çekirdek stres testinde 4-5 tanesi %100 diğerleri ise %98-100 arası genelde bu şekilde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı