FX 6100 OC ayarları nasıldır?

ahmetdemirexe

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
RAM
Longline LNGDDR3ST1600DT/8GB DDR3 1600Mhz (2 Adet)
Ekran kartı
Asus GTX650Ti Boost DCUII O.C GDDR5 2GB 192Bit
Anakart
GA-78LMT-S2 R2 (rev. 1.2)
İşlemci
AMD FX X6 6100
Arkadaşlar herkese merhaba, ilk defa bir konu açıyorum eğer hatam olursa affınıza sığınıyorum. Birkaç gün önce bilgisayarıma kule tipi soğutucu ve RAM satın aldım ayrıyeten de termal macunlarımı yenileyerek biraz temizlik yaptım. Sistemimdeki sıcakların değerlerinin çok iyi olduğunu düşünerek bilgisayarıma OC yapmaya karar verdim, internetten birkaç video izleyerek bir takım ayarlar yaptım fakat işlemcim biraz eski olduğu ve ingilizcem çok yeterli olmadığı için net bir araştırma yapamadım. Bulduğum bilgiler doğrultusunda BIOS üzerinden birkaç ayar ve voltaj düzenlemesi yaptım. Aşağıda AIDA64 üzerinden yaptığım 15 dakikalık test ve sistem özelliklerimi voltaj değerlerimi belirten ekran görüntülerini koydum sizce yapmam gereken ek bir ayar var mı, yanlış yapmış mıyım yoksa her şey yolunda mı sizin de fikrinizi almak istedim çevremde maalesef yardımına başvurabileceğim bir tanıdığım yok çünkü.

stabilitytest.png

Sistem.png

Anakart - İşlemci.png

Bios Ayarları.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemci bende var AMD Catalyst Control Center'dan işlemciyi 4.3 GHz'e kadar otomatik getirdim. Hiçbir ısınma sorunu yok ama stabil değil galiba. Bazen bilgisayarı açınca klavye mouse ekran gelmiyor. BIOS resetleyip tekrar giriyorum. Windows içinde hiçbir sorun yok. 4.5 GHz'e kadar çıkaranlar görmüştüm işlemci dayanıklı galiba.

1654981187883.png

Aynı işlemci bende var AMD Catalyst Control Center'dan işlemciyi 4.3 GHz'e kadar otomatik getirdim. Hiçbir ısınma sorunu yok ama stabil değil galiba. Bazen bilgisayarı açınca klavye mouse ekran gelmiyor. BIOS resetleyip tekrar giriyorum. Windows içinde hiçbir sorun yok. 4.5 GHz'e kadar çıkaranlar görmüştüm işlemci dayanıklı galiba.

Eki Görüntüle 1416696
Peki bios üzerinden bir voltaj ayarı yaptınız mı yoksa direkt sadece amd uygulaması ile 4.3 Ghzye çıkıp performans artışına ulaştınız.

Peki BIOS üzerinden bir voltaj ayarı yaptınız mı yoksa direkt sadece AMD uygulaması ile 4.3 GHz'ye çıkıp performans artışına ulaştınız.

Anakartla bi kaç kez denedim hiç bilmediğimden direkt kitlendi bios restelmek zorunda kaldım. Program kendi frekans arttırıyor test ediyor okeyse devam ediyor. Rise of Tomb Raider oyununda test ettim 10-15 FPS artış var.

Anakartla bi kaç kez denedim hiç bilmediğimden direkt kitlendi bios restelmek zorunda kaldım. Program kendi frekans arttırıyor test ediyor okeyse devam ediyor. Rise of Tomb Raider oyununda test ettim 10-15 FPS artış var.
O zaman ben de bios ayarlarını eski haline döndürüp program üzerinden Ghz artışını yapayım diğer türlü içimde bir sıkıntı oluşuyor acaba anakart veya işlemci yanar mı diyei bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

O zaman ben de BIOS ayarlarını eski haline döndürüp program üzerinden GHz artışını yapayım diğer türlü içimde bir sıkıntı oluşuyor acaba anakart veya işlemci yanar mı diyei bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Çok kez sistem gitti ekran mouse klavye ama yanma gibi bir durum yaşamadım. PSU iyidir belki bilmiyorum ama sistem kendini kapatıyor yanmaya izin vermiyor galiba. 4.1 GHz üstü sıkıntı yapıyor genelde ama sistem giderse de BIOS pili çıkar tak ya da cl_comos pinini etkinleştirince düzeliyor. Yine de riski yok demeyeyim sadece bende sıkıntı çıkmadı.

Fx6300 vardı ne yaptıysam stabil çalışmadı. 240mm hazır sıvı soğutma takılıydı. Belki ben yapamadım ama günümüzde çok işlemci istemeyen oyunlarda stok ayarlarda da iş görüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı