FX 6100 ve GTX 750 Ti LOL Kasma Sorunu

büyükrüzgar

Kilopat
Sistem özellikleri aşağıda belirtildiği gibidir;
  • 12 GB DDR3 RAM
  • AMD FX 6100 Six Core Processor 3.3 GHz
  • Asus Nvidia GTX 750 Ti
  • 850 GB SATA Harddisk
  • Windows 7 işletim sistemi
Güç ve Performans ayarlarını da maksimum performans yaptım. Ancak GeForce Experience, LoL'ü en yüksek ayarlarda oynamamı tavsiye ederken en düşükte bile FPS drop + team fight'da 60 FPS altı görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10'da dahada kötü oluyor. Bizzat denedim.

Birkaç makale'de Watt yetmediğinden dolayı (500 Watt) da kasmalar olabileceği, ve darboğazdan'da kaynaklanan kasmalar'ın olabileceğini saptadım.

Sizce tek sorun işletim sistemimdemi yoksa üst tarafta saydığım seçeneklerdemi?.

Ve bu durum son 2 hafta içerisinde çok moralimi bozmuş durumda.

Lütfen. Çözülmesi için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Cidden bu durum yüzünden çok zaman kaybettim.

Sıcaklık değerleri ise normal. İşlemcim en fazla 35 dereceyi görüyor.

Windows 10'da dahada kötü oluyor. Bizzat denedim.

Birkaç makale'de Watt yetmediğinden dolayı (500 Watt) da kasmalar olabileceği, ve darboğazdan'da kaynaklanan kasmalar'ın olabileceğini saptadım.

Sizce tek sorun işletim sistemimdemi yoksa üst tarafta saydığım seçeneklerdemi?.

Ve bu durum son 2 hafta içerisinde çok moralimi bozmuş durumda.

Lütfen. Çözülmesi için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Cidden bu durum yüzünden çok zaman kaybettim.

Sıcaklık değerleri ise normal. İşlemcim en fazla 35 dereceyi görüyor.
500W güç kaynağının bahsettiğiniz sistemde yetersiz kalacağını düşünmüyorum.
Temiz bir Windows 10 Sürüm 1709 kurulumu yapmalısınız. Yine aynı sorunlar devam ederse elbette yardımcı oluruz...

Windows 8.1 formatı atmayı düşünüyorum. Düzelir ise burdan belirticem.

Ne yazık ki işe yaramadı. Yine ani fps düşüklükleri yaşıyorum.

Belki ekran kartı ayarları ile alakalı olabilir. Ama bilmediğim işlere kalkışmak istemiyorum açıkcası.

Bilgisayarınızın güç tasarrufu modunda olmadığından emin olun.
Dengeli mod'da tutuyorum.

Ve aynı sorunu CS:GO da'da almaya başladım. 100 fps'den, 70, 60 lara iniyor.

Ritim oyunu olan osu!'da ise durum hiç farklı değil. İmleç ms'si 0.50 iken, bir anda 1 ve 2 ye yükseliyor.

Yani kısaca tüm oyunlarda fps drop yaşıyorum. Acaba darboğaz mı oluyor?.

Oyun içindeyken sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
Evet. Şimdi ediyordum ve sonuçlar beni çok şaşırttı. osu! gibi fazla işlemci gücü istemeyen uygulamada 50 dereceyi gördüm.

Şimdi termal macun almaya gidiyorum. Buda olmaz ise darboğaz olduğunun kanısına varıcam.

Sonuç aynı. Ama neden fps'in çöküş yaşadığının kaynağını buldum.

İşletim sisteminden kaynaklı bir fps drop oluyormuş.

Şimdi bunu nasıl çözücem ki :/ soruna bir sorun daha eklendi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı