FX 6100 ve RX 470 darboğaz yapar mı?

Ben buna gülerim işte.

Yapmaz aynı işlemciyi RX 580 kadar denedik RX 580 8 GB da %15'lik bir darboğaz yaptı.

RX 550 ile olmaz hocam.

Bugün işlemciyi aldım taktım. Sisteme format attım.
Ama sonuç yine aynı FX 4100'den FX 6100'e geçtim hala RX 550 ile darboğaz oluyor CS:GO ve Valorant'ta droplar oluyor diğer oyunlarda ekran kartı kullanımı %50 60 20 15 falan oluyor.
Bu darboğazı azaltmak için ne yapmalıyım.

Hocam, darboğaz varsa ancak çözünürlüğü yüksek tutarak ve işlemciye OC yaparak azaltılabilir. Başka çaresi yok.

FX6100 ile RX570 O kadar darboğaz yapmıyor stok haliyle, RX470 nasıl yapsın hocam? Yanlışsam düzeltir misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nasıl yapmıyor hocam? BF1-5'te ekran kartı %50'de falan anca çalışır bu işlemciyle.

Hocam, darboğaz varsa ancak çözünürlüğü yüksek tutarak ve işlemciye OC yaparak azaltılabilir. Başka çaresi yok.

Forumda ki herkes darboğaz olmaz demişti o yüzden aldım. RX 550 ile hangi işlemciyi kullanırsam darboğaz olmaz?
Sistem:
FX 6100.
8 GB 1333 MHz RAM.
RX 550.
Pro 2000 400 Watt PSU.
Gigabyte 78-LMT-S2

Hocam, FX 8000 serisine bakabilirsiniz.

Normal hocam. Olması gerektiği gibi. Rekabetçi oyunlar daha çok işlemci odaklı olduğu için oran değişebilir. Bu oyunlarda, işlemcinin tekli çekirdek gücü ön plana çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı